Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to byli za potravinu?

Od: krfnz odpovědí: 9 změna:
Za sociku se prodavalo v potravinach u pokladny, takova hneda kosticka jak bujon - i stejne zabalene. Jako deti jsme to meli strasne radi:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

6x

Lecitinová kostka. :)

hodnocení

5x

Jestli je to to, co myslím, potom se to jmenovalo Lecitin nebo Vitalecitin. 2 kostky v krabičce rozměru Masoxu...

krfnza
hodnocení

Ano to je ono, diky!

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, u pokladny byla k mání také "kostička" (snad) s názvem Tikťak - byl to šumák, který se dal pěkně olizovat (až se rozedřel jazyk, ale bylo to dobré). No, a klasika byl pak Energit. Zdravím!

doplněno 07.01.15 23:45:

ladinpraha - děkuji Vám za hezký článek, který bych podepsal. To je přesně onen pocit, který tam autorka popisuje - a jmenovalo se to tedy TIKY. Ovšem, mejdlíčko byl docela hnus.

ladinpraha*

Bene, koukni TADY.

doplněno 07.01.15 23:56:

Třeba byl. Ale nám to chutnalo, možná proto, že to bylo levné. Museli jsme ho prostě mít. Stejně jako šumáky v kostkách, pendreky, hady ... Stejně jsem ale přesvědčen, že dnešní potraviny, i ty prezentované jako zdravé, nám ubližují mnohem víc, než tyhle naše pochoutky z dětství.

Mejdlíčko už se neprodává, protože tak malý peníz už neexistuje. A ano, byl to hnus, ale neodolatelný a přímo návykový.

hodnocení

0x

To byl šumák.

hodnocení

0x

mě se zdá že karamelka

hodnocení

0x

Já pořád nevím, co to bylo. Název mi zní v hlavě jako zvoneček, prostě vím, že jsem se s nimi setkala a ne málo, ale vůbec si nemůžu vzpomenout, jak to vypadalo, jaké to bylo na omak a jak to chutnalo. Ani obrázky zde bohužel nepomohly :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]