Ovocný chlebíček kynutý na zaležení

Od: Datum: 06.01.15 15:22 odpovědí: 5 změna: 06.01.15 21:25

Zná někdo zaručený recept na ovocný chlebíček s kvasnicemi,ořechy,suchým ovocem,kokosem tj.co zůstalo po vánocích?

Měla jsem ho krásně vyhlídnutého na internetu a už týden co ho nejze najít,bohužel jsem si to neuložila.Je to trvanlivý těžší chlebíček,který se po upečení a vychladnutí zabalí na uležení po 14 dní.Vypadal jako tvrdý mazanec nahoře hladký soudržný.Je dobrý i na velikonoce,prostě na celý rok.Nemám na mysli pórovité lehké,bílkové nebo jabkové vánoční chlebíčky,prosím.Díky.

doplněno 07.01.15 18:50:

Dala jsem si tu práci s tím a prošla celou historii pohybu za prosinec a ejhle a našla jsem Huráááááááá

http://prekvapeni.kafe.cz/mag…ek-se-susenym-ovocem_342.html


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.01.15 15:42
avatar

Podívejte se na štolu /drážďanská a jiné/, je kynutá, s rozinkami, kandovaným ovocem a nechává se minimálně týden odležet.

doplněno 06.01.15 19:24:

Připoměla jste mi anglický vánoční pudink, který se nechává uležet třeba i měsíc, není to ono co hledáte, ale když jsem ho na zkoušku kdysi koupila, tak jsem ho jedla jenom já. Jiná země jiné chutě, je v něm totiž hovězí lůj.

Podívejte se na www.receptyonline.cz, najdete tam podobné vánoční recepty z různých zemí, třeba italský chlebíček vánoční Panettone, a i jiné.

Jinak si myslím, že do těch štol můžete dát jakékoliv sladké zbytky z vánoc + kokos, oříšky, uděláte tuhé těsto, tvar jako mazanec, pomalu upečete, necháte uležet. Ve výsledku tak moc velký rozdíl asi nebude mezi hledaným receptem.

Jinak jsem si vzpoměla, když jsme byli v Polsku, tak nám hostitelé upekli jejich specialitu, také sladký chlebíček, pán hnětl těžké těsto rukou v míse asi hodinu a půl, protože tak dlouho se musí mísit. Výsledek byl vynikající, ale jak se moučník jmenoval si nepamatuji. Také by měl dlouho vydržet, ale samozřejmě nevydržel, zaprášilo se po něm.

doplněno 06.01.15 19:27:

Také s Vámi souhlasím, že záleží na pekaři, jestli těsto různě pomotá, nebo udělá jenom bochánek.

Ta štola na vánoce má připomínat malého Jéžiška v plenkách a zavinovačce, proto je oválná, ale nemá mít hladký povrch.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: vaccha
Datum: 06.01.15 21:25

To bude ono,jak to popisujete co pan v Polsku zpracovával je to tuhé těsto a přesně to,co hledám a výsledek vynikající bude už při pohledu na skladbu a konzistenci a dlouhou expiraci.

Sakriš,kde jsem to mohla jenom číst.Děkuji

Od: ben®
Datum: 06.01.15 15:42
avatar

Dobrý den, mohl by to být tento (velikonoční) recept viz odkaz. Zdravím!

http://recepty.vareni.cz/bremsky-chlebicek/

doplněno 06.01.15 18:59:

babkazov - myslíte, že štola jde udělat hladká jako mazanec? Já bych řekl, že ne. Tazatelka hledá něco jiného a na povrchu by to mělo být hladké a lesklé.

doplněno 06.01.15 19:07:

babkazov - budiž, ustupuji .

doplněno 07.01.15 19:19:

vaccha - tak, to je opravdu překvapení, protože podle obrázku v odkazu ten chlebíček nemá hladký povrch, ale vypadá spíše jako nevzhledný trhanec. Ale, jinak tedy hurá!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vaccha
Datum: 06.01.15 15:53

Ne tento není,ten jsem ráno četla,musí být nahoře hladký jako mazanec,ale děkuji.

Nechápu,kde jsem to četla v době,kdy jsem měla spoutu pečení s tím,že to udělám po vánocích.

Datum: 06.01.15 18:41
avatar

Já si myslím, že Pohanka má pravdu. Bude to štola. Ta se nechává uležet a přežije i letní prázdniny. :-D

doplněno 06.01.15 19:05:

Bene, jojo, štoly bývají hladké. Záleží, jak je pekař smotá, vyválí, vytvaruje.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.