Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyfouklé ořechové rohlíčky

Od: borax* odpovědí: 6 změna:

Prosím poraďte, už několikrát se mi nepovedly tyto rohlíčky. Vždycky se mi v troubě nafouknou, pak splasknou a nejdou vyklopit, polámou se. Je z toho jen drť *nevi* Děkuji moc za jakoukoliv radu. Jana

výtka
Upozornění od sys strejc 26. 11. 2008 18:53:39

Které rohlíčky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

Ořechové těsto se nacpe do formiček, po upečení se namáčejí rožky do čokolády...jestli to pomůže, přiložím recept :)

lidka*

Zkuste formičky vymazat tukem a vysypat moukou a také je musíte opatrně vyklápět ještě teplé. Mě se to také u některého těsta stalo. Nejraději si válím klasiku - vanilkové rohlíčky, pěkně v ruce, jde to rychle a to musím zadělávat minimálně z 1 kg mouky. No a ještě jednu radu. Když jsem jako Vy také tak dopadla - přidala jsem drť do nepečených rumových kuliček. Tam vlastně se upotřebí vše, co se poláme i zbyde - třeba cukr z obalování s drobečky z rohlíčků. Hodně zdaru!

borax*
hodnocení

Díky, zkusím všechno, taťka je má moc rád a už dva nebo snad tři roky se mně ani sestře nedaří...v nejhorším budou ořechovorumové kuličky :)

lidka*
hodnocení

0x

Jano, přidám ještě jeden prověřený fígl šéfkuchaře, který jsem právě dočetla:

Formičky na cukroví nikdy nemyjeme saponátem, chceme-li, aby se nám pečivo dobře vyklápělo. Lepší je vypařit použité formičky vařící vodou, případně použít štětku na nádobí. Pak formičky vytřít papírovou utěrkou. A ještě jedna rada: nejde-li cukroví z formiček vyklopit, obrátíme je dnem vzhůru a na chvilku přikryjeme mokrou utěrkou. Snadněji to půjde i tehdy, když část másla v těstě nahradíme sádlem.

Možná, se to bude hodit i dalším "cukrářkám" - to s tou utěrkou platí i u bábovek. Tak udělejte tatínkovi radost - držím palce!

borax*
hodnocení

Děkuju nastokrát! Zkusím to, počítám tak za týden dva se do nich pustím a pak dám vědět jak to dopadlo.

lidka*

Kdyby se náhodou opět nepovedlo: brouzdala jsem na cukroví a zde je nejen recept, ale diskuze, co a jak s formičkami*ua* tak pokud taťka už tajně neochutnává, ještě nějaká inspirace pro dobrý výsledek! Hezké Vánoce!

labuznik.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]