Nejste přihlášen/a.
Prosim, poradte!Muze se salko pixla varit ve vode 2 hodiny?.Manzel rika, ze ne, ze to muze vybuchnout a ja rikam, ze varit salko je v pohode, ze zkaramelizuje, ale neveri mi..Mam pravdu?
Koupené karamelové salko má takovou hnusnou chemickou pachuť a je na jazyku "moučnaté" . Normálně salko uvařte 2 hoďky na mítném ohni a opravdu z něj vznikne karamelové salko. Je to dobré jak do krémů, tak i na domácí "Bejlíz" -
Našleháme dvě SALKA karamelové s 200ml šlehačky nejméně 31% a 500ml Rumu.
Je to dobrůtka a vařím už asi 15 let pravidelně každé vánoce. Nikdy mi nic nebouchlo.
A KONZERVA SE VAŘÍ ZAVŘENÁ!
Sony, úžasně se mi sběhly sliny na to pití. Jen vám vypadla dvě slůvka - vodní lázeň. Vařit ve vodní lázni. Jinak veliká paráda!
Už tady všichni správně odpověděli. A já dodám, že můžete vařit i v papiňáku. Já to dělám tak, že vařím třeba tři konzerva najednou. Jakmile papiňák začne syčet, snížím příkon elektriky na stupeň jedna až dvě a pak vařím pouze jednu hodinu. Pak mám v zásobě už hotový a nemusím pokaždé vařit. Vydrží úplně normálně uložený jenom ve spíži. Když nespotřebuji celou plechovku, uzavřu tím plastovým víčkem a dám do mrazáku. Vydrží rovněž a to i dva až tři měsíce v mrazáku. Pak nechám při pokojové teplotě jednoduše rozehřát a použiji jako obvykle.
jasně,vaří se běžně a nikomu nic nebouchá,ale od té doby co jej salko prodává už karamelizované ,tak už to hodně lidí nedělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.