Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolikrát si ráno na sebe stříknete vůni?

Od: stela* odpovědí: 12 změna:

Dámy,otázka spíše na vás, kolikrát si ráno než jdete do práce, stříknete vůni? Jednou,dvakrát..? Já když se navoním,tak to po chvilce už necítím,ale několikrát jsem slyšela,že jsem se až moc navoněla a přitom jsem to vůbec necítila.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Ani jednou, ráno jdu do sprchy.

doplněno 04.01.15 10:27:

Otázka zněla - jak se voníte ráno do práce.

Dovedete si představit kancelář 16 m2 a v ní 4 ženský a z každé je cítit jiný parfém? No upřesním, po chvíli už není z každé cítit jiná značka neboť smíchané vůně se přemění v děsnej smrad. Zažila jsem to a proto do práce jsem vždy volila ranní sprchu bez ničeho. Odpoledne znovu do sprchy neboť jsem doslova smrděla. Něco jiného je používat parfém večer na akci atd. Takže není to o značce parfému nebo kolikrát, ale o tom, kam zrovna jdu.

martinaa*

Pravda, do uzavřené maličké místnosti se výraznější vůně nehodí a může obtěžovat. My si naštěstí s kolegyní (třetí se nevoní) vůněmi sedíme, nerušíme se, taky se pohybujeme po dvoupatrové budově, že. Naopak můžu říct, že vedle třetí kolegyně, která se nevoní, se mi nesedí dvakrát nejlépe...

A máme taky sousedku, která smrdí na půlku ulice jako k... kurf. Takže podle mne je nejlepší je zlatá střední cesta, ani moc, ani vůbec.

true
hodnocení

1x

Nejhorším na tom je, že se převoníte, protože už vaše smysly (čich) otupěly a pokud se s někým takovým potkám v autobusu, tak je mi na zvracení podobně jako z pachu bezďáků a starých lidí.

Raději by jste se měla pravidelně koupat a prát prádlo než smrdět. Ne, vážně na tom něco je.

lucie*
hodnocení

1x

Záleží odkud máte voňavku...já mám své oblíbené značky za přijatelné ceny a jednou na krk a jednou,dvakrát stříknu do vlasů.Tam vydrží vůně nejdéle a nezmění vůni(na těle se mísí s potem a vůní těla)a pokaždé co pohnu s hlavou tak provoní okolí i když já to necítím,lidi kolem mě si někdy všimnou...a je to tak akorát,nikomu to ještě nepřišlo moc.

hodnocení

0x

Jak kterou. Mám parfém, dostala jsem jej darem, protože takhle drahý bych si sama nekoupila - stačí 2 malá stříknutí. Ten používám k významným příležitostem. Jiné můžu vícekrát a různými způsoby, např. parfémovanou vodu stříkám 1-2x na zápěstí, otřu o sebe, otřu za uchem. Prostě každá vůně má jinou intenzitu.

Je normální, že vůni na sobě necítíte. Nos si zvykne, takže já si vždy říkám, že pokud svou vůni ještě po půl hodině cítím, tak je jí moc.

Vzpomínám na jednu magnoliovou parfémovanou vodu. Na první čuchnutí, každé ráno každý den, strašně smrděla. Ale jak se rozležela (cca pár desítek minut), voněla nádherně, decentně a jemně. Přitom hned po stříknutí to fakt bych přímo puch :-D

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, toaletní vodu třikrát, parfém jednou až dvakrát podle druhu akce.

hodnocení

0x

ráno málokdy, spíš večer, když jdu do postele *smich*

hodnocení

0x
Záleží na vůni...Parfém dvakrát a dost.Vůně se rozloží.Pokud by to bylo vícekrát,smrděla bych jako víte co... :-D

hodnocení

0x

Mám takovou spolupracovnici, kterou nemusím vidět a stejně vím, že prošla okolo. I minutu potom.

Napadla mě analogie s tím, když člověk chvíli sedí na záchodě a pak mu ten smrad nepřijde. Za to, když jde někdo po něm, tak tam kolikrát ani nevstoupí.

mmm*
hodnocení

0x

Já jsem na voňavky ujetá. Tak jako některá sbírá boty nebo kabelky, tak já vůně. A když mi některá voní, tak se na cenu nedívám. Mám tak parfémy za 2500, ale i obyč toaletky za 500. A leckdy ty levnější voní intenzivněji než ty drahý. Takže antiperspirant do každého podpaží po dvou střicích a parfém za každé ucho a pak zezadu pod vlasy. Nikdy mi nikdo neřekl, že to přeháním. Naopak dělám ve velkém kolektivu a občas mi někdo řekne, že příjemně voním.

hodnocení

0x

Váš problém není v počtu stříknutí, ale voňavkou, kterou používáte. Levnější voňavky jsou velice jednoducé a výrazné. Nemusí se každému líbit, nemusí je všichni vnímat jako příjemné. Dražší voňavky jsou rafinované, kdy různé vůně v jednom, působí sofistikovaně. S pletí, teplem se rozloží a působí pak velmi nenásilně. Oproti levnějším, které jsou jednoduché a vtíravé, vlezlé. ;) Takže v konečném finančním součtu levná + několik stříknutí = drahá + jediné stříknutí nebo otěr.

dejavu*
hodnocení

0x

Voním se většinou dvěma střiky. Jeden vždy na vlasy, ty jsou ideálním nositelem vůně, ale též si vůni dám na krk a zápěstí. Snažím se nepřevonět, je třeba počítat s úžasnou adaptační schopností nosu, který přestane cca po 20 minutách cítít voňavku, ale druhým stále voní a v kanceláři, divadle, dopravním prostředku i jinde, kde lidi před vámi nemohou utéci, je silně navoněný člověk dost obtěžujícím pro okolí.

Svého času byl moderní parfém Poison. Páchl jako tlející broskve, byl velice intenzivní a dělalo se mi z něj až mdlo, když tím byl někdo zlitý v okolí.Pamatuji si, jak jsem byla jednou v divadle a pochvalovala si, jak tam není nikdo kolem mne tím navoněný, až se na poslední chvíli přihnala madam a sedla si přímo přede mne, která v tom parfému asi macerovala přes noc ve vaně a jak to bylo hodně nepříjemné.

Stejně tak se člověk bohužel adaptuje i na vlastní tělesný pach, což vysvětluje, jak různí páchnoucí jedinci, ze kterých omdlívá celá tramvaj a prchá z jejich dosahu, sami se sebou vydrží.

Díky té adaptační schopnosti nosu též vůně občas měním, protože po čase mi voňavka přestane vonět vůbec a chce to pár měsíců odpočinku a nějakou novou. Taky záleží v rozkladu voňavky, existuje něco jako svrchní, střední a spodní tón vůně, kdy to jinak voní na začátku, pak po chvíli a pak dlouhodobě. Vůně též na někom voní a na někom ne, záleží, jak se smísí i s vůní samotného člověka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]