Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odbarvit růžové proužky na původní bílou?

Od: sylvie* odpovědí: 8 změna:
Ahoj.. Prosím o radu.. Před chvílí jsem z pračky vytáhla nový svetr, který byl červený a měl bílé proužky. No, když jsem ho vytáhla, byly ty proužky růžové... Prosím...Jak je odbarvit na původní bílou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jsem sice chlap, ale zpátky tam bílou asi nedostanete, to jste asi prala v teplé vodě, že to pustilo, svetry se málokdy perou v pračce na nějaké vyšší teploty, no a nebo to bylo nekvalitně obarveno

budete muset asi nosit růžové proužky a nebo si koupit svetr nový

hahanaj*
hodnocení

2x

prodává se odbarvovač na omylem obarvené prádlo ptejte se po něm v drogerii

belidla-zmekcovadla-skrob/...

doplněno 02.01.15 17:58:

až budeš v drogerii kup si toto a bez obav může svetryv pračce prát nikdy se mi nestalo, že by se něco zabarvilo

protec-kult.cz/...

vložím 2 ubrousky k prádlu a bez obav vyperu , barvu která pustí sebere do sebe ubrousek a prádlo se nezabarví

hodnocení

1x

Existují na to "odbarvovače", dají se sehnat v drogeriích, ale ty jsou asi jen na čistě bílé prádlo. Ale pokud je svetr bílý a červený, svědčí to, pokud jste při praní použila adekvátní teplotu, o nekvalitní barvě (té červené) a s tím se nic nadělat nedá. Aspoň myslím - třeba někdo překvapí nějakou vychytávkou. Z tohohle důvodu ale nemám ráda pruhované oblečení, člověk nikdy neví, kdy světlejší proužek chytne :-/ No a když nechytne po jednom praní, tak se často zbarví po nějaké době, prostě "chytne odstín".

doplněno 02.01.15 18:01:

Sylvie, jestli nějaký odbarvovač doporučovaný dole koupíte a použijete, dejte nám prosím vědět, jak to dopadlo. Velmi by mě zajímalo, jestli existuje odbarvovač, který dokáže působit na bílé (růžové) proužky a neodbarvit přitom červenou.

lucie*
hodnocení

1x

Odbarvovač z drogérie by měl pomoct.Teď je spousta druhů,ale do 50kč se vejdete.Mi takhle pomohl na narůžovělou mikynu(původní šedivá s barevnou kapucí uvnitř)a původní barvy po odbarvovači zůstaly,zmizelo jen zabarvení.Takže by měl pomoct i na svetr.Když se budete řídit návodem,mělo by to vylít.

hodnocení

1x
Svetry nikdy neperu v pračce,nýbrž pěkně v lavorku ručně.Pokud tam byly původní bílé proužky,tak ty se již neobnoví...Odbarvovač ti leda tak odbarví celý svetr,nikoliv části pruhů.
doplněno 02.01.15 18:15: Hahanaj,i tak tomu nevěřím.Bílá je bílá...Je to základna pro všechny tony ve všech směrech...
hahanaj*

wamp to není běžný odbarvovač

korina*

já občas když peru malé záclonky z chaloupky , fleky na utěrkách a jinak "postižené prádlo" tak si připravím savovou lázeň a na pul hod. to pěkně ponořím a je to perfektní.Jestli by to šlo aplikovat u vašeho svetru , to asi né. Smiřte se s tím že vám přibyl svetr na doma. s pozdravem ,korina

hodnocení

0x

Já si myslím, že časem by mohla bílá zbělet. Ale je docela možné, že barvy svetru jsou nekvalitní anebo jste použila špatný prací prostředek. Věřím, že pračku jste měla na vlnu a na 30°C. ;) Dělají a jsou v prodeji mýdlové vločky? Ačkoliv Norit nebo jak se všechny ty prostředky jmenují jsou mnohem lepší. Pračkou to nebude. Mám dvě dcery a pletla jsem pro celou rodinu opravdu hodně a prala jsem vždycky v pračce. V ruce nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]