Jak vařit beze smradu

Od: Datum: 29.12.14 14:27 odpovědí: 22 změna: 02.01.15 05:34
avatar

- pro zajímavost - dá se tepelně připravit jídlo - něco jako guláš (takový eintopf), kdy používám hlavně cibuli, nebo žampiony beze "smradu"? Když tak, jak? Mám potíže s partnerem, kterému vše "smrdí" - sám jí jen syrovou zeleninu, mléko, vejce, sýry, pečivo, atd.

Jídlo si vařím v jiné místnosti.!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.12.14 14:35

tak to opravdu nejde - jen se to mírně ztlumí odsáváním - digestoří

Ohodnoceno: 1x
 
Od: paw®
Datum: 29.12.14 14:39
Mit silnou digestor nebo varit v pomalem hrnci a ten dyt po dobu vareni na balkon. Nebo poslqt partnera po dobu vareni pryc.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.12.14 15:30
avatar

Vyměňte partnera, chyba je v něm, nikoliv v dobrém jídle

Ohodnoceno: 10x
 
Od: koza
Datum: 01.01.15 09:16

To by mě zajímalo, jak takováhle mimoň reakce může dostat 8 bodů. Je všeobecně známo, že u přípravy jídel se rozhodně ne vždy mohou linout právě vábné vůně, navíc partner tyhle extreme věci nejí... Kdyby to bylo tak idylické neexistuje digestoř... Omg.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.01.15 10:44
avatar

kozo, nechci být válečný štváč, ale ty body jsou proto, protože to je jediné rozumné řešení. Všichni, kdo sledujeme stesky Marcelky, už hodně dlouho, tak si tohle myslíme. Všichni. ;)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 29.12.14 15:46
avatar

Když vaříte aromatická jídla, dejte si středně velkou misku s octem ke sporáku. Ocet bude absorbovat pachy a zabrání tomu, aby se pach rozšířil po celém domě. Osobně nemám odzkoušeno znám to jen z doslechu.(Bratr je kuchař.)Za zkoušku člověk nic nedá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 29.12.14 16:51
avatar

Marcelko, to musí být peklo! *plac*

doplněno 29.12.14 18:14:

Do většiny polévek dávám cibuli nakrájenou nadrobno hned. Nemám ji ráda v zásmažce. Ale je pravdou, že se dlouho větrá, když se smaží nebo peče. I zapékané brambory se dlouho větrají.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.14 17:30
avatar

děkuju za odpovědi, chtěla jsem si vlastně jen tak postesknout, protože jsem právě byla "seřvána" - ale ocet rozhodně vyzkouším, jenom ho musím koupit, doma ho zrovna nemám (nejsme uplně tak "normální" domácnost).

Ale asi bude nejlepší, když příště nebudu cibuli smažit, protože ta smrdí nejvíc. Přidám ji do teplého jídla syrovou, nakrájenou nadrobno, už jsem to dříve dělala a bylo to dobrý, taky se ta cibule za syrova lépe "zhodnotí" . Tak ahoj. Marcela.

Od: rexona*
Datum: 29.12.14 17:43

Měla bys vařit jídla bez smradu! Já smrad z masového vaření taky nenávidím. Výborné je jídlo "z mrazáku", které se vaří na pánvi, to skoro nesmrdí. Jez taky ty jeho saláty,... máš sympatického chlapa

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.14 17:45
avatar

Smradu? Jakého smradu? já nevím co bych musel vařit, aby si někdo řekl fuj. co je to za smrad.

Ano. saláty se dají jíst taky, ale pořádný guláš nenahradí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.14 18:40
avatar

dík za odpověď, ale maso ani moc nejím - jenom cibuli, zeleninu (např kapusta nebo zelí taky smrdí), žampiony, mrkev hrášek, na střídačku - brambory, rýži, těstoviny a většinou přidávám i šunkový salám, případně párky, nebo karbanátek (- ale ty nevařím), vajíčka, kyselou smetanu, nějaký dressing, hořčici atd. Cibuli tzv. "zpěňuji", nebo i osmažím. A taky mu smrdí sojová omáčka, nebo maggi.

Problém je, že když jím jenom studená jídla, tak mne bolí žaludek, nevím, jak je to možné, když zvířata jedí jenom studená jídla, ale teplá jídla mi na žaludek dělají dobře. Ale možná, že je to u mne jen zvyk a sugesce, nevím.

doplněno 29.12.14 18:46:

- a jak myslíš "jídlo z mražáku" - když se zmrazí, tak nesmrdí? - to by bylo fajn.

Datum: 29.12.14 17:43
avatar

Poradila bych stejně, jako Bomba.

Když vařím nějaké dobré jídlo a manžel je venku, když přijde domů, nasaje tu vůni gulášku, roštěnek, svíčkové...a blaženě pronese: Co to tady zase dneska tak VONÍ? To si dám!

Takový chlap je pro každou hospodyňku radost, než takový, kterému smrdí *ee* guláš. *bum* Jaga.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: host
Datum: 29.12.14 18:49

Když se vaří dršťky na dršťkovou polévku nebo květák na obalovaný květák nebo květákový mozeček, je to puch náramný. A jak si pak labužníci na dršťkové s křupavým rohlíkem nebo na obalovaném květáku s bramborem a tatarskou omáčkou pochutnávají. Komu to nevoní, ať se vyhne kuchyni a dělá něco jiného užitečného, na venkově může třeba štípat dříví aby bylo čím v plotně topit a přijde až má svou práci hotovou a k hotovému chutnému jídlu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.12.14 18:59
avatar

no to já vím - my ale potřebujeme po dobrém skloubit tu "voňavou" a "smradlavou" kuchyni. Rozcházet se kvůli tomu nebudeme. Navíc, ještě před 10 lety jsme normálně vařili, takže partner není zrovna "mimozemšťan" a dobré jídlo dovede ocenit. Jenom se stal vyznavačem té zdravé stravy, zatímco já za ním poněkud pokulhávám

Datum: 29.12.14 19:46
avatar

Rozhodně obdivuju,nemusím mít jídlo horké,ale trochu teplé skoro pořád,studenému se vyhýbám(taky mi lépe sedne teplé)Svačiny mám"krabičkové"takže malé porce vařených jídel(pohanka,lušťěniny...)

Ale chápu ho,takový květák nebo brokolice(co při dušení uvolňují síru)to smrdí celý byt.To bych zvažovala tu silnou digestoř.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.12.14 09:24
avatar

To teda nevím co to máte doma za miláčka, že mu smrdí vaření oběda. Asi mu chybí kontrast a neví co slovo smrad vlastně znamená. Nebo možná že jen provokuje.

Pošlete ho do kuřácké hospody nebo rovnou jěště dál.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 30.12.14 09:34

Vařím bez smradu. Vše naháži do jednoho hrnce, všetně cibulky a zapnu. Přečtěte si třeba tohle

http://www.bionaire.cz/avair/…PC&utm_campaign=tlakove_hrnce

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.12.14 10:55
avatar

Usko, bezva řešení! *palec*

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 01.01.15 13:04
avatar
Já bych na něj v noci otevřel okno!
Rýma trvá minimálně týden...
Bože, jak se někdo dokáže systematicky ochuzovat o kulinářské zážitky per nos?!
Neřeknu, kdyby neměl čichové buňky od narození, tak mu to nechybí. Dobře.
Lidé jsme různí.
Doufám, že mu aspoň ženská voní...
Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 01.01.15 13:20
avatar
Treba taky jenom syrova nebo studena. :-D
Hejkale *palec*
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 02.01.15 05:34
avatar

Teda, vy dva kujóni /Hejkálek a Ládinek/, vy jste mě pobavili. Hejkal kouzelně začal, Ládin to trefně doplnil.

Říká se: Jak na Nový rok, tak po celý rok. *smich*

I když jsem vaše skvělé připomínky objevila až 2.1., budu se chechtat klidně celý rok, když si na ně zase vzpomenu! *palec* *pusa* *haha* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.01.15 23:17
avatar

Tlakový hrnec - vypářit venku, digestoř a větrat

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.