Nejste přihlášen/a.
- pro zajímavost - dá se tepelně připravit jídlo - něco jako guláš (takový eintopf), kdy používám hlavně cibuli, nebo žampiony beze "smradu"? Když tak, jak? Mám potíže s partnerem, kterému vše "smrdí" - sám jí jen syrovou zeleninu, mléko, vejce, sýry, pečivo, atd.
Jídlo si vařím v jiné místnosti.!
To by mě zajímalo, jak takováhle mimoň reakce může dostat 8 bodů. Je všeobecně známo, že u přípravy jídel se rozhodně ne vždy mohou linout právě vábné vůně, navíc partner tyhle extreme věci nejí... Kdyby to bylo tak idylické neexistuje digestoř... Omg.
Teda, vy dva kujóni /Hejkálek a Ládinek/, vy jste mě pobavili. Hejkal kouzelně začal, Ládin to trefně doplnil.
Říká se: Jak na Nový rok, tak po celý rok.
I když jsem vaše skvělé připomínky objevila až 2.1., budu se chechtat klidně celý rok, když si na ně zase vzpomenu!
Jaga.
Když se vaří dršťky na dršťkovou polévku nebo květák na obalovaný květák nebo květákový mozeček, je to puch náramný. A jak si pak labužníci na dršťkové s křupavým rohlíkem nebo na obalovaném květáku s bramborem a tatarskou omáčkou pochutnávají. Komu to nevoní, ať se vyhne kuchyni a dělá něco jiného užitečného, na venkově může třeba štípat dříví aby bylo čím v plotně topit a přijde až má svou práci hotovou a k hotovému chutnému jídlu.
no to já vím - my ale potřebujeme po dobrém skloubit tu "voňavou" a "smradlavou" kuchyni. Rozcházet se kvůli tomu nebudeme. Navíc, ještě před 10 lety jsme normálně vařili, takže partner není zrovna "mimozemšťan" a dobré jídlo dovede ocenit. Jenom se stal vyznavačem té zdravé stravy, zatímco já za ním poněkud pokulhávám
Rozhodně obdivuju,nemusím mít jídlo horké,ale trochu teplé skoro pořád,studenému se vyhýbám(taky mi lépe sedne teplé)Svačiny mám"krabičkové"takže malé porce vařených jídel(pohanka,lušťěniny...)
Ale chápu ho,takový květák nebo brokolice(co při dušení uvolňují síru)to smrdí celý byt.To bych zvažovala tu silnou digestoř.
děkuju za odpovědi, chtěla jsem si vlastně jen tak postesknout, protože jsem právě byla "seřvána" - ale ocet rozhodně vyzkouším, jenom ho musím koupit, doma ho zrovna nemám (nejsme uplně tak "normální" domácnost).
Ale asi bude nejlepší, když příště nebudu cibuli smažit, protože ta smrdí nejvíc. Přidám ji do teplého jídla syrovou, nakrájenou nadrobno, už jsem to dříve dělala a bylo to dobrý, taky se ta cibule za syrova lépe "zhodnotí" . Tak ahoj. Marcela.
Měla bys vařit jídla bez smradu! Já smrad z masového vaření taky nenávidím. Výborné je jídlo "z mrazáku", které se vaří na pánvi, to skoro nesmrdí. Jez taky ty jeho saláty,... máš sympatického chlapa
Smradu? Jakého smradu? já nevím co bych musel vařit, aby si někdo řekl fuj. co je to za smrad.
Ano. saláty se dají jíst taky, ale pořádný guláš nenahradí.
dík za odpověď, ale maso ani moc nejím - jenom cibuli, zeleninu (např kapusta nebo zelí taky smrdí), žampiony, mrkev hrášek, na střídačku - brambory, rýži, těstoviny a většinou přidávám i šunkový salám, případně párky, nebo karbanátek (- ale ty nevařím), vajíčka, kyselou smetanu, nějaký dressing, hořčici atd. Cibuli tzv. "zpěňuji", nebo i osmažím. A taky mu smrdí sojová omáčka, nebo maggi.
Problém je, že když jím jenom studená jídla, tak mne bolí žaludek, nevím, jak je to možné, když zvířata jedí jenom studená jídla, ale teplá jídla mi na žaludek dělají dobře. Ale možná, že je to u mne jen zvyk a sugesce, nevím.
doplněno 29.12.14 18:46:- a jak myslíš "jídlo z mražáku" - když se zmrazí, tak nesmrdí? - to by bylo fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.