Máme křepelky, jak je upéct?

Od: Datum: 27.12.14 10:00 odpovědí: 4 změna: 28.12.14 10:08
avatar

Zdravím, včera jsme koupili(y) asi šest křepelek, chlazených. Pro každého dvě. Chtěla bych vědět, jak křepelku upéct. Jako kuře i se stejným kořením? Nebo máte nějaký jiný tip? Jen upozorňuji, že ne s nádivkou a ne s nějakým kořením, co nemáme doma, protože dneska nikam nepojedeme. Díky. Anzionka.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.12.14 10:53
avatar

Celé křepelky dám do pekáče, osolím, opepřím na hrubo drceným pepřem, přidám tymián a jalovec, pokladu špekem, podleju vodou a peču na 160 zakryté druhým plechem 2h, podlévám když je třeba, poslední podlévání podleju bílým vínem, celkem peču pomalu a zakryté 2,5h pak odryju a dopeču cca půl hodiny. Nádivku já dělám na malý plíšek zvlášť (housky, ¨vyšlehaná vejce do pěny, máslo, tymián, rozmarýn, petrželová nať, sůl, pepř -upéct, jím to klidně i studené a bez křepelek. Pečuje jelikož je dostávám zadarmo, nic moc to není, zrovna jako mladá holoubata nebo bažanti.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.12.14 11:02
avatar

Děkuji moc za odpověď. Počítáme s tím, že to bude samá kost. Ale tak bude to jenom na večeři, ne na oběd, to bychom se asi nenajedli. Vaši odpověď přetlumočím kuchařce (mamce), protože já umím tak maximálně uvařit vajíčko, na kterém se nedá nic zkazit.

Datum: 28.12.14 07:38
avatar

Křepelky bych připravila na divoko. Nikdy jsem je sice neměla, ale dělávám tak bažanty.

Očištěné křepelky osolit, ze všech stran potřít rozpuštěným máslem, dát do pekáče. Posypat mírně tymiánem,kořením Divočinka. Posypat nadrobno nakrájeným špekem, cibulí, nahrubo nastouhanou mrkví, petrželí a celerem. Asi 2 bobkové listy. Takto naložené nechat klidně i 2 dny v chladu.

Potom přidat do gázy zavázané kuličky jalovce, pepře a nového koření, a všechno to péct. Když zelenina zezlátne, podlévat horkým vývarem. Možno ke konci přidat skleničku červeného vína, zahustit francouzským máslem /kuličky z másla obalené v mouce/. Podáváme s brambory či rýží.

Bude to jistě dobré, ale bude to samá kost, žádné maso. Několikrát jsem totiž pekla holoubata a manžel to kvůli tomu obírání ani nechtěl. Raději něco s pořádným stehnem! *smich* Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.12.14 10:08
avatar

Děkuji vám dámy za rady, dopadlo to dobře, maso bylo křehké a dobré, jenom samá kost, což mě štvalo, protože mě nebaví obírání. Ale jinak dobrý. *jasne*

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.