Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zítra chci vařit skopový guláš. Maso mám ale dost lojovaté /z krku/ a bojím se, aby guláš nebyl příliš mastný.
V jednom receptu jsem si přečetla rozumnou radu, viz:
Skopové nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách, jako dršťky. Tím se zbavíme zbytků loje, které nejdou vykrájet a maso není tolik cítit skopovinou.
Co to znamená - přehoupneme? Já dršťky sice také dělám ve 3 vodách, ale pořádně je vařím. Guláš se ale dělá ze syrového masa, proto nevím, co s tím masem. Je myšleno jenom o přejití varem, vodu slít a vyměnit? A to udělat celkem třikrát?
Budu ráda, když mi některá kuchařka či kuchař poradí, co je myšleno tím "přehoupnutím" A jak se toho loje zbavit.
Děkuji za radu a přeji všem hezké svátky. Jaga.
Pokud je maso z ročního kusu, tak bych se toho nebála, že bude cítit skopovinou. Jeden den uvařím, nechám zchládnout a případný tuk ze shora posbírám a dám slepičkám. Ze staršího kusu jsem poctvivě vše vykrájela, budete mít menší kousky v guláši, ale cítit nebude pokud to není maso z berana v říji. Je to hrozná práce, vše odblanit a vykrájet tuk, ale vyplatí se.
Neznám nějaké přehoupnutí masa ve vodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.