Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinná klobása-jde zamrazit?

Od: marecek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý podvečer všem,prosím vás,

zkoušeli jste vinnou klobásu zamrazit na později? Je pak dobrá?

Nějak nám ji dost zbylo,je od malého soukromého řezníka,naprosto vynikající,

tak ji nechci vyhodit,ale už na ni není chuť...

Díky M.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V klidu zamrazte,dělám to běžně.

Dřív jsme dělávali domácí vinné klobásy. Zamotat, špejle, proložit alobalem, dát do mikrotenového sáčku a na mrazák. Těch 20 kg se za půl roku snědlo. Péct dávat mražené, nerozmrazovat předem.

hodnocení

1x

Co se pamatuju, tak z ní táta vždycky dělal "šneky", ty nechal zamrazit, takže při rozmrazování nebyl problém s beztvarou hroudou. V mrazáku člověk, jak kdyby našel. U nás se teď nic takového nedělá, poněvadž ji zbaštíme na posezení :)

doplněno 26.12.14 17:28:

Samozřejmě píšu o mražení za syrova. Dělat to jako u předsmažených průmyslových polotovarů jsme nikdy nezkoušeli.

hodnocení

Děkuji,ano mám ji syrovou,

taky by se zbaštila,ale manžel onemocněl a má nechutenství a mě už leze klobása ušima*ee*

Zkusím a uvidím.

tiffany*
hodnocení

0x

Sice jsem to nikdy nezkoušela, ale... opravdu škoda jen tak vyhodit, takže za pokus nic nedáte. Dejte pozor na to, aby to nebyla jedna "hrouda", ale povrch pokud možno osušit a proložit tak, aby se snadno vybalila při rozmrazování. Jelikož je to výrobek určený k rychlé spotřebě, tak bych ani s rozmrazováním nijak neotálela a raději v řádu dní nebo týdnů spotřebovala. Dovolím si tipovat, že se nic špatného nestane, i když jsem zvědavá, co napíšou zkušenější :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]