Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rakovina děložního čípku

Od: kiko odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Měla bych dotaz

Jak dostaneme nebo chytneme či vyvoláme rakovinu děl.čípku?

nekde jsem slišela ze se to týká hlavně promiskuitních žen ...

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

6x

Dobrý den,

není to tak jednoduché. Za tento typ rakoviny může v 99% HPV virus, který je sexuálně přenosný, ale může ho nosit právě jen jeden partner, kterého jste měla a který je naprosto bez příznaků.

Nejčastější způsob, jak se můžete nakazit je pohlavní styk (vaginální, anální, orální). Nákaza se přenáší též přímým kontaktem (dotyky, třením), vzácněji při porodu z matky na plod a kontaminovanými předměty (např. vlhkým ručníkem). Při přenosu záleží na citlivosti jedince, délce kontaktu a infekční dávce HPV.

Faktory zvyšující riziko vzniku rakoviny děložního čípku jsou kouření (aktivní i pasivní), oslabený imunitní systém, další sexuálně přenosné nemoci (např.chlamydiová infekce), větší počet sexuálních partnerů, nízký věk (pod 17 let) prvního pohlavního styku a dědičná zátěž (rakovina děložního čípku či dělohy v rodině).Dlouhodobé užívání hormonální antikoncepci výrazně zvyšuje riziko HPV infekce. Hormonální antikoncepce pravděpodobně přispívá k přetrvávání infekce HPV v organismu. Zdroj: ockovacicentrum.cz/...

Prošla jsem si jiným typem rakoviny, ale s ženami postiženými rakovinou děložního čípku jsem se tam hojně setkávala na oddělení a byly to rozhodně normální a slušné ženy, většinou středního věku, takže stigmatizovat ženu s touto diagnózou tím, že je to nějaká rozhoďnožka je naprostý nesmysl. Sestra ze špitálu mi říkala, kolik toho teď je a žen v počátečním stádiu, kdy byly na konizaci čípku, tam byly plné pokoje.

lucie*
hodnocení

2x

hm,jestli to není jen reklamní tah...něco jako ptačí chřipka atd.chce to pročíst spoustu diskuzí a názorů a udělat si svůj.Určitě je spousta odkazů a článků i odborných debat.Co si budem povídat,většina žen je promiskuitních,ať se tím tají nebo né,je jich moc a že by nějaká z okolí řešila rakovinu děl.čípku,nevím o tom.Takže já osobně to nepovažuji za tak rozšířenou věc...to už jich znám víc co chytly filcky nebo opar.

doplněno 25.12.14 19:04:

Záleží jestli chcete odborným debatám věřit,spousta lidí dnes nevěří antikoncepci i když jí lékaři s klidem předepisují a nevidí v ní hrozbu(tvrdí se,že je to spolupráce s výrobci léčiv atd.)Ovšem lidé z různých článku HA považují za nebezpečnou,takže si budete muset vybrat,kterému táboru věřit i v případě rakoviny děl.čípku.

iz*

Lucie, odkud berete tu jistotu, že je většina žen promiskuitních?

Podle mne většina žen promiskuitních není.

doplněno 27.12.14 04:01:

Jen jestli to nebude spíše prostředím ...

lucie*

Dívám se po světě...zkuste to taky :)čím jsem starší a čím mám větší okruh přátel a lidí v zaměstnání,zjišťuju kdo s kým a jak je svět malý.Plno lidí není všímavých ani je to nezajímá,ale já poslouchám,dívám se a je to tak i když dámy-chtěly bysme být čisté jak lilie,ale ti nevěrní chlapi s někým spát musí.Asi to bude tím,že mám plno kamarádů chlapů a doslechnu se s kým se stýkají,ženy ve středním věku,rády prásknou v naštvanosti své kamarádky(nejlépe aby odvrátily pozornost od sebe)a teenagerky holky mi taky povykládají,ale jsem jiná generace,takže se svěří jen v nutnosti.Také záleží kde pracujete,někde si to jde všimnout víc.

doplněno 25.12.14 21:23:

Pokud nevěříte...co tak založit novou otázku,pro muže...kolik znají nevěrných žen.

hodnocení

1x
Ano,tos slyšela dobře.Čím více sex.partnerů,tím více bakterií,nákazy a rakoviny...
doplněno 25.12.14 18:51: Napsala jsem to jinak,tak nějak neobratně v rychlosti...Nicméně znala jsem tři promiskuitní ženy,které zemřely mladé a představte si,na rakovinu děložního čípku.Brrr...
doplněno 26.12.14 10:16:

Dobře tedy,kaju se *hi*

2kedar*

Docela si Vás vážím... ovšem tato odpověď je naprostý nesmysl. *zed*

hjod
hodnocení

1x

Rakovina děl. čípku se týká jakékoliv ženy. Počet partnerů v tom může hrát roli, neboť muži jsou prasata, nemyjí si penisy mýdlem (sprcháč nic neumyje) a penis je ideálním místem k množení herpes virů, které mohou způsobovat rakovinu děložního čípku. Proto se mladé dívky očkují již ve věku 13 let - tedy dokud jejich tělo nepřijde do styku s penisem. Tedy i orálním stykem dojde k přenosu virů. Navíc VZP 13ti letým hradí očkování v plné výši.

rebeka*
hodnocení

0x

Někde jsem četla, že rakovinu děložního čípku mají na svědomí muži, kteří nemají obřízku. Obřízku nyní lékaři propagují ne z náboženských důvodů, ale z hygienického hlediska.

martinaa*
hodnocení

0x

Kiko, já odpovím na druhou část dotazu ze svého pohledu. K té první - rakovinu čípku způsobují HPV viry, které do něj pronikají a mění buňky. Přenos probíhá především sexuáním stykem, tudíž se riziko úměrně zvyšuje s počtem nechráněných sexuálních hrátek. Virus HPV ve většině případů za pár let (uvádí se dva roky) v těle zanikne. Pokud se tak nestane, začne dělat potíže.

Přesto, jak se píše hlavně o promiskuitních ženách a kdesi cosi, mi stačil jeden jediný expřítel, který mě podvedl a nakazil se od nějaké další slečny. Bohužel to přenesl na mě a já, ačkoli se za promiskuitní nepovažuji, se virem nakazila. Zjistily se změny na čípku a musela jsem být očkována, díkybohu je od té doby - a zatím - všechno v pořádku.

Takže není pravdou, že kdo HPV má nebo měl, tak je promiskuitní a ruce pryč od něj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]