Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka?

Od: wanda odpovědí: 6 změna:

Dnes jsem našla u sporáku na zemi brouka,tak jsem se polekala,peču a tohle mě nemile překvapilo...nestačila jsem ho vyfotit,ale prohlédnout ano,byl podlouhlý se znatelnými rovnými ( ne oblými) krovkami a červenooranžovým zdobením na nich byly zřetelný kroužek na každé straně.Asi se oteplilo a vlítlo mi to větráním,snad to není něco,co nechci ani slyšet ...?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ploštice je mírumilovný neškodný brouk, venkovní. Doma jsem ji nikdy neměla, ale nějaká všetečka se mohla přijít podívat, jak se chystáte na Vánoce.

Už začátkem jara jsou jich plné parky, zahrady...většinou u paty listnatých stromů a po kmenech v ohromném množství.

Když se ve škole četl Ferda Mravenec, asi jste byla právě u zubaře. Jinak byste věděla, že právě malým ploštičkám postavil Ferda za pomoci Pytlíka veliký kolotoč! Je tam i obrázek. *smich* Jaga.

2kedar*

Krásné knížečky od Sekory. *palec* *srdce*

2kedar*
hodnocení

2x

S tímto "chroustem" si hlavu nelamte. Jak přišel, tak odejde.

Doma se mu nelíbí a nejspíš se tam vyskytl omylem. Jak píše Dejavu, jsou to

venkovní a neškodní broučci. Nejvíce jich je vidět, když mají období "Výměny genetických informací" *smich*

dejavu*
hodnocení

1x

Nebyl to tenhle? Pravděpodobně ploštice. Ta se jen přišla schovat do tepla, opatrně ji naber na papírek a vyhoď, až ji potkáš. :)

doplněno 22.12.14 23:37:

Venkovní. :)

doplněno 22.12.14 23:39:

Jmenuje se ruměnice pospolná, uvidíš ji hlavně na podzim ve velkých shlucích na kmenech břízy, lípy i jinde. Něco si o ní přečti, když už jste měly spolu takové důvěrné setkání. :) cs.wikipedia.org/...

wanda
hodnocení

Ano byl to přesně tento vetřelec.

Musela jsem ho vyhodit na krabičce ven.Je to venkovní brouk nebo nechtěný domácí?

jupiter*
hodnocení

:) :) :( ---- se naopak vylekám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]