Nejste přihlášen/a.
Ahoj, doktorka mi dala kvůli hrozící trombóze HA Azalii. Ovšem jako většině lidí mi asi nefunguje. Už mám 20 dní nekončící menstruaci (od chvíle co sem ji začala brát) a není to jen špinění, bez tamponu se neobejdu, břicho mě bolí, hlava mě bolí. Už se to nedá vydržet. Samozřejmě moje doktorka má přes vánoce volno a já teď řeším co dělat. Co myslíte, že se stane když ji přestanu brát? Nedostanu v tu chvíli tu "skutečnou" menstruaci a bude to jen horší? A nebo se mi to konečně zastaví? Ona mi řekla, že mi kdyžtak dá normální HA ale že chce vědět jestli mi náhodou tahle nebude fungovat – a evidentně nefunguje. Ta dlouhá ms mi opravdu hodně vadí ale nerada bych to teď přestala brát a dostala tu "opravdickou" která bude ještě intenzivnější a zase se to o týden celé posune. Díky
Ale ano četla jsem všechno. A věřte, že jsem to konzultovala jak s primářem co mě má na starosti tak se svou gynekoložkou. Není to tak snadné, ale nehodlám se na internetu vypisovat se svou diagnózou. To přeci není podstatné. Ale prošla jsem diskuze a zjistila jsem že spoustě lidí to pomohlo, přestali tuhle hrůza brát a hned jim bylo lépe a krvácení přestalo. Tak to holt risknu. Není mi po tomhle preparátu opravdu dobře.
Každá antikoncepce potřebuje tak 3 měsíce než si sedne. Já když začínala, tak jsem dostala také nízkohormonální Lindynette 20 a celé 3 měsíce jsem to měla opačně, když jsem brala prášky, tak jsem krvácela a po vysazení krvácení ustalo. Můj gynekolog mi řekl, ať to ještě vydržím další měsíc, že si třeba ještě sedne, ale omyl, další měsíc jsem už krvácela jak se tělu zrovna zachtělo. Takže jsem musela antikoncepci vyměnit a i u té nové se mi to první měsíc stalo, ale pak už to ustalo a 6 let byl klid. Být Vámi bych ještě počkala do dalšího cyklu, vím že je to nepříjemné, ale ten první měsíc to opravdu může být úplně rozházené.
já jsem ji už vysadila. měsíc dva to opravdu nevydržím. Už po týdnu jsem měla fakt dost. Něco jiného je špinění, ale když je to regulerní krvácení s bolestma a už mě i nolela hlava a celkově svaly, jak kdybych měla teplotu. Už se to prostě nedalo vydržet. A držet to 2 měsíce s tím, že to možná nezabere je asi blbost. Četla jsem o tom recenze a ženské píšou, že jim to fungovalo většinou jenom když kojily. Asi tělo má v tu chvíli více hormonů tak to Azalia udrží. Ale já nekojím a nekojila jsem a tak mám v těle asi málo hormonů. Lynd.20 jsem měla předtím a ta uplně v pohodě fungovala bez jakýchkoli problémů. Tato ale mému tělu nesedí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.