Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vanilkový a skořicový cukr

Od: bambula* odpovědí: 3 změna:

Zakoupil jsem v supermarketu vanilkový a skořicový cukr, známá pokladní pravila, skořičák je obarvený, a vanilka je mazanina z uhlí, vanilku to nevidělo ani náhodou. Měla smysl pro humor, neb je to podobná prasečina jako s párky a salámem. Děkuji za názor.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

7x
avatar clayman

skořicový cukr snad šizený není, není důvod. Ani cukr ani skořice nejsou tak drahé vstupní suroviny a ve výsledku se to draho prodá. Tady je spíš otázka, kdo to kupuje? Proč si doma nepocukruje a neposype skořicí sám? Tohle opravdu nechápu, ale kupuje to dost lidí :)

Vanilkový cukr není v obchodě už tak vzácný, ale zkuste číst lépe, zda kupujete VANILKOVÝ nebo VANILINOVÝ. Ten druhý je chemický, ale levný.

Zkuste následující: kupte jeden vanilkový lusk (25 - 50kč), přidejte 0,5kg cukru krupice a v mixéru obojí rozmixujte. Cukr bude jemnější a vanikový lusk s rozemele na jemno. Je vlastně lepší to udělat s 0,25kg cukru a až je to jemné přidat zbytek cukru a provrčet to už jen rychle. Aby nebyl celý tak jemný a neslepoval se. Vše zavřete do sklenice a používejte v hojné míře. :) A výsledek? Za málo peněz hodně muziky a lepší než koupený. :)

 

lucie*
hodnocení

3x

Mrkněte na Streamu-peklo na talíři,tam o tom už dávno pan Vaněk mluvil...kupte jen cukr v akci a vanilkový lusk(teď je taky pořád někde v akci)vložte jej do cukru a máte vanilkový cukr za zlomek ceny bez chemie.Stejně tak je to s kafem v kapslích,vypadá luxusně,ale kilo takového kafe vyjde na cca1500kč a kvalitně je stejné jako každé jiné a takových věcí je dnes plno.V pekle na talíři v každém díle proberou nějaké téma,zajímavé bylo kafe,olivovový olej...

doplněno 21.12.14 11:31:

...a v testu zklamaly i značky které považujem za kvalitu,to zase najdete na Streamu-A dost!

 

hodnocení

2x

Spotřebitelský časopis dTest nechal otestovat vanilkové a vanilinové cukry, aby zjistil, jakou mají kvalitu co do obsahu aromatických látek. Ve třetině testovaných výrobků bylo tak mizivé množství vanilky či jejích náhražek, že ve skutečnosti šlo jen o hodně předražený cukr. Se skořicovým cukrem to bude podobné...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]