Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambory typu B na bramborový salát

Od: petr02 odpovědí: 4 změna:

Půjdou "béčkový" brambory i na bramborovej salát nebo jsou na to nevhodný?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano,jdou,ale raději si 2-3 uvařte a po vystydnutí je rozkrojte,zda drží tvar /kostičky/.Nesmí se rozpadnout.
doplněno 20.12.14 13:44: Přesně,jak píše "Clayman."Oni to v obchodech dělají schválně,aby se těch nekvalitních a nevhodných zbavili...

dejavu*
hodnocení

0x

Béčka lze použít do salátů, jsou univerzální, ale ještě lepší jsou áčka, viz novakuchyne.cz/...

hodnocení

0x
Nekazte si salát. Jednou jsem ho udělal ze špatných ackovych a byla to kaše. Loni, když ackove nebyly k sehnání. Podle mě jen preznacili béčka za áčka. Někdy v roce bych to klidně zkusil, ale na Vánoce rozhodně ne!
doplněno 20.12.14 13:17: A céčka jsou hnusný i na kaši. Je hrozně řídká a jakoby Krupička. Jednou mi to stačilo... :)
culdabulda1*

Aha - taky se mi podařila jednou taková hnusná kaše - jenže jsem myslela, že mám béčka.

Jinak z béčkových brambor salát dělám, ale vařím je ve slupce večer předem a dávám pozor, abych je nepřevařila. Když je kupuju, tak dávám pozor, aby to byla taková, jak to říct - na pohled tuhá a kompaktní odrůda, kupuju spíše menší brambory. Pro jistotu bych si tak 5 brambor uvařila předem na zkoušku (třeba k obědu) - za to nic nedám. Pokud nechcete riskovat, nebo se s tím nějak "párat", kupte Ačka.

doplněno 20.12.14 14:52:

a ještě - musím-li ! použít nekvalitní brambory, nevařím je úplně do měkka, ale nechám je dojít v horké vodě, musím je ale hlídat, aby se nerozpadly a vařím ve slupce. Chce to ale cvik a vyzkoušet konkrétní "šarži".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]