Nejste přihlášen/a.
Zdravim
ted odebirame rybi tuk OmegaMarine Forte+
a tam pisou ze 2 kapsle denne je dost Omega 3 mastnych kyselin na cely den.
Takze to znamená ze bych mel jist mene tuku a tucnych jidel,jako je maso,uzeniny atd?
Člověk by měl za den sníst zhruba 60 gramů tuku (záleží na váze, výšce), z toho ale polovina minimálně polovina rostlinné tuky, což moc lidí nedodržuje. Co se týče omega 3 mastných kyselin, nejlepším zdrojem jsou mořské ryby a řepkový olej. Nerafinovaný řepkový olej je vhodný konzumovat každej den, lžíce denně postačí. Poté tak dvakrát do týdne nějakou tu mořskou rybu (především obyčejné sardinky, losos, tuňák). Poté nemůžete mít žádný problém s nedostatkem omega 3 mastných kyselin a ještě ušetříte.
Uzeniny maj většinou velice tučnej základ, ale doporučovat nejíst maso trochu nechápu. Člověk jedl maso vždycky, jeho trávicí trakt je na maso plně adaptován a i složení zubů napovídá, že by mělo představovat zhruba 20% naší stravy. Dát si dvakrát do týdne libové maso, například kuřecí, je naprosto v pořádku a nikomu to neublíží za předpokladu, že zbytek jeho stravy bude ideální. O mléku už se tu taky hodně debatovalo a já opět řeknu, že konzumace mléčných výrobků by měla být velice individuální záležitostí a rozhodně nelze generalizovat. Snad by mělo platit jen jedno pravidlo, že bychom měli vybírat ty odtučněné nebo méně tučné varianty, protože mléčný tuk skutečně nepatří k těm nejzdravějším, podobně jako palmový či kokosový tuk.
Člověk jedl maso vždycky - ano to máte pravdu, ale s tím rozdílem, že maso jedl ihned po zabití a v syrovém stavu. Eskymák když zabije zvíře nebo vodního tvora, nejdřív šáhne po játrech přeplněných krví, poté po svalovině. Najde tam neskutečné množství glykogenu, kterou trávicí systém člověka nemusí nijak štěpit (látka tělu vlastní) což se u masa jak ho známe my, říct nedá. Po dvou hodinách od zabití je to jen hnijící hmota bez energie a hlavně bez radiovitality. Lidi vše přepočítávají na kalorie, sacharidy a bílkoviny, ale radiace je to, co nás nejvíc ovlivňuje, posiluje, co nám dává energii. Dejte si na oběd vepřo, zelo, knedlo a jste zralý na to, se natáhnout na gauč. Dejte si čerstvé ovoce a rozdíl poznáte sám.
To samé platí o mléku - za 24hod klesá jeho radiace na pouhých 10procent, platí pro čerstvé nepasterizované. Pasterizované je opět mrtvá voda nehledě na další škodlivé látky v něm, třeba hlenotvorné jako kasein. Mléko patří mezi bílé jedy, tak jako mouka, cukr, sůl...
Eskymák je už nesprávně)), ale správně je Inuita. Protože pro eskymáka je to urážející, je to doslova požírač syrového masa. Ale zde žádný inuita není...no a naše označení zmrzliny eskymo, to zní pak v překladu legračně.
Ale to jen pro zajímavost , mě na to taky kdosi upozornil a já se smála, takže to neberte , že ryju.
Jo a ty tablety máme taky, dala nám je babička. Já je neužívám, ale manžel se mi po nich zdá více nadržený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.