Nejste přihlášen/a.
Díval jsem se, že v Tescu prodávají vykuchaného kapra s hlavou za 145 Kč/kg a půlky kapra za 194 Kč/kg. Chtěl bych se zeptat, jestli jsou ty ceny dobré vzhledem k tomu, že 1 kg živého kapra stojí asi 80 Kč. Jestli je tedy možné, že ten kapr ztratí vykucháním asi třetinu hmotnosti.
Moc děkuji za radu.
V Praze v Globusu je tento týden akce na kapr půlený, bez hlavy ze 179 korun původní ceny, na 149 korun za kilo. Sleva 16 procent.
Nezapomeňte, že se nejedná jenom o kilo kapra a odpad, ale též se musí do ceny čistě opracovaného zboží zakalkulovat též náklady v podobě práce řezníka, úklidu, obalového materiálu apod. Je ale pravda, že hlavy prodají zvlášť na polévku.
Já raději koupím nyní půlku kapra, než se potom klouzat s celým kaprem, pro jednoho to stačí. Když byla vícečlenná rodina, tak jsme brali dva kapříky a manžel je ve sklepě připravil do kuchyňské úpravy. No a chvíli mu to také trvalo.
Minulý rok jsem koupila půlku kapra a dvě hlavy na polévku, přesnou cenu si již nepamatuji, levné to nebylo, ale byla jsem ráda, že jsem aspoň něco měla, kupovala jsem na poslední chvíli v Globusu u pultu vevnitř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.