Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péct vánočku týden před vánocemi?

Od: dako® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer. Vždycky jsem pekla vánoční štolu a vánočku den před štědrým dnem. Letos chci mít před vánoci větší klid, tak jsem si myslela, že bych je upekla už koncem tohoto týdne. Jak bych je měla uchovat, aby vydržely a neztvrdly? Vydrží, když je zabalím do potravinářské fólie a uchovám v chladu?

Péct vánočku týden před vánocemi?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kynuté pečivo lehko "zestárne". Nemusí ztvrdnout, ale přesto už nevoní jako čerstvé, je to prostě cítit, jakoby starobou. Hospodyňka, která má na to nos, pozná spolehlivě, zda byla vánočka pečená včera či před týdnem. To je bez debat.

I když chce mít člověk před Vánoci klid, což chápu, připravila bych si nyní drobné cukroví, ale tu vánočku bych opravdu nechala až nakonec. Bude vonět citrónovou kůrou a vanilkou a uvidíte, jak si všichni pochutnáte. Daleko víc, než kdybyste si ji udělala dopředu. Čerstvé je prostě čerstvé, o tom se nedá diskutovat. Navíc ve folii ztratí svou určitou křupavost a vláčnost a bude jako z gumy. Já budu péct 23. 12. A k tomu udělat salát, aby se rozležel a v 11 hodin si zajet pro kapříka. Snad to zvládnu. Jaga.

magdalen*
hodnocení

2x

Vydrží, ale nebude to nic moc. Pekla bych před štědrým dnem.

mija*
hodnocení

2x

Během roku peču vánočku jen tak k snídani,hned po vychladnutí ji rozdělím na tři díly jeden hned posnídáme a zbyvajíci 2 dám do sáčku na zamrazování potravin.Po rozmrazení v mikrovl.troubě je jak čerstvá,a stejným způsobem dávám do mrazáku malé koláčky s tvarohem či mákem, upeču tak 45 koláčku najednou a šup tam s něma.V potravinářské folii domáci vánočka za týden nebude chutnát jak čerstvá.

eulalie*
hodnocení

2x

A co vánočku dát na do mrazničky? Ale ještě jsem to nikdy nezkoušela s vánočkami, pouze s rohlíky a chlebem, takže neručím za výsledek...

jentak*
hodnocení

2x

Dobrá vánočka, tím myslím vánočka ze správných surovin, a dobře upečená, musí vydržet v suchu a chladu(např. lednička, 3-4 týdny. Nesmí to ale být ošizená, "vata" někde z obchoďáku. A kdyby někdo chtěl tvrdit, že kecám, tak letos jsem takových upekl se ženou přes 300ks. Pekařina nás živí. Potkal jsem mnoho zákazníků, kteří nechtějí věřit, že je něco takového, bez konzervantů možné. Ano je. Bohužel, většina lidí je odkojená těmi obchoďáckými šmejdy, které většinou nevydrží ani týden. Čest světlým výjimkám.

magdalen*

No vydrží, ale kdo to bude jíst? Je mi líto vášich zákazníků, kteří na to skočí a žerou vám to. Źe to vůbec jí a ještě za to plati? Vážený Pekaři, poctivá vánočka vydrží i rok, ale k jídku asi nebude, to pravé. Poctivě upečená vánočka, aby chutnala jako vánočka má tak 3-5 dnů. Já beru ty 3 dny, pak je po chuti.

jentak*

Svými slovy jen potvrzujete platnost mé předposlední věty.

To, že jste neochutnala lepší a trvanlivější vánočku, neznamená že nexistuje. Rád bych Vás na takovou pozval. Ale byla by to reklama, a to se tu nesmí.

magdalen*

Asi těžko můžete péct z lepších surovin než má matka před 40 lety, kdy máslo bylo opravdu máslo a ani kvalita ostatních surovin se s dnešními nedá srovnat. Takže lepší vánočku jste asi neochutnal vy. Na druhou stranu chápu, že lidem, kteří jedli kupovanou vánočku, ta vaše připadá vyjímečná.

hodnocení

1x

No, spíš je zakryjte suchou utěrkou a pak nechte v chladném prostředí.

hodnocení

0x

u nás, když by se upekla týden do předu, tak nevydrží z toho důvodu, že bysme jí spořádali ještě před Vánoci *smich*, to by se nedalo vydržet

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Nebudu tedy riskovat a raději upeču jako vždy, den před štědrým dnem. Přeji Vám všem krásný a pohodový adventní čas. *andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]