Záleží na tom, jak moc chcete mít závěs nařasený. Já jsem doma závěsy zrušila, ale záclony mám nařasené tak, že jsem koupila dvojnásobnou šířku a vždy po 10 cm jsem udělala 5cm tam a zpět záložku. Nastehovala jsem, nahoře zapravila bílou stužkou a na tyč navlekla žabky tak, že jedna je na začátku záclony, jedna na konci a po jedné v každém přehybu. Velmi snadno se mi věší vyprané záclony, nemusím nic rozměřovat a vždycky to vyjde. doplněno 14.12.14 21:45:
Závěs je tužší, tak by mohlo stačit menší nařasení, aby netrčel jak spodnička na hanáckém kroji.
Závěsy mám jen na chalupě, pokud se roztáhnou, jsou rovné (nejsou nařasené), pokud jsou shrnuté na strany, jsou nařasené. Moje závěsy nejsou o nic větší než okno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.