Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zvýraznit?

Od: jula* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebuji pomoct. Jsem docela tichá a taková docela nevýrazná ve třídě. Chtěla bych být trochu výraznější aby si mě lidi všímali, třeba jedna spolužačka dělá různé blbosti a nebojí se říct svůj názor a je docela oblýbená, taky bych chtěla být taková. Jsem v prváku. Poradte jak se mám zvýraznit atd. Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

3x

Nesnažila bych se zvýraznit z každou cenu - mohla bys se tak nejspíš zesměšnit.

Nejlépe se zvýrazníš, když víš více nežli ostatní, tj. pracuj na sobě, více si věř a jak tady někdo psal, buď především sama sebou.

doplněno 14.12.14 16:01:

- jak o tom přemýšlím, člověk se může zvýraznit i jako idiot.

faithoncemore*
hodnocení

1x

Zdravím, tak z introverta se na "třídního šaška" asi nepředěláš - a není potřeba takto jaksi znásilňovat svou duší a hrát si na něco, čím člověk není. Ale i když většinu času mlčíš, důležité je nemlčet, pokud se Ti děje příkoří atd . - umět se ozvat - toho si lidi všimnou a mají k tomu respekt. Ale pokud jde vyloženě o zvýraznění, jak píšeš, tedy něco maličko akčnějšího, aby si toho všimli spolužácic určitě, pak snad leda ozvat se, i když se bude dít příkoří někomu jinému a bude to ve chvíli, kdy pragmatici mlčí. Například učitelka je na někoho zasedlá a vyloženě ho zkoupe, neoprávněně. A hrdina se může přihlásit a říct "Paní učitelko, nezlobte se, ale mně se zdá, že si Petr pětku nezaslouží." Jo, je to riziko, a to pěkně nebezpečné, možná jsem to i přehnala, možná by bylo lépe ozvat se, jen pokud se bude jednat o celou třídu ("Paní učitelko, říkala jste, že z tohohle ještě zkoušet nebudete, takže na ten test nejsme dobře připraveni"), ne o chudáka jednotlivce Petra :) ...ale jsou to právě takovéhle chvíle, při kterých byste se zaručeně zvýraznila. Ale buďte si vědoma, že vše může mít následky. Nejlepší je být taková, jaká jste - buďte prostě sama sebou :)

iz*
hodnocení

1x

Oblíbenou se nestaneš, pokud se budeš snažit nějak násilně měnit, co je ti přirozené. Nech tomu volný průběh, časem zapadneš.

rexona*
hodnocení

0x

Tak mně se už moc líbí, že sis to uvědomila, a že to chceš řešit...(já jsem pravý opak, jsem kousavá, ale dřív jsem byla jako ty). Jen tak dál, jsi na nejlepší cestě :)

joolie*
hodnocení

0x

To je dlouhý proces, nestane se to bohužel jen tak ze dne na den... Prvním krokem je přijetí sebe sama, nebát se a mekontrolovat, co si o vás bude ten a ten myslet...

hodnocení

0x

U mě ses teda zvýraznila. Napsat oblíbená s tvrdým y v prváku, to se jen tak nevidí. Proč chceš být výrazná? Já se vždy naopak snažila být nevýrazná, ale nedařilo se.

doplněno 14.12.14 17:28:

Já si myslím, že pokud je člověk výrazný, nemusí pro to dělat vůbec nic. Buď to v něm je nebo není. Ale to neznamená, že být nevýrazný je špatný nebo nevýhoda. Může to být i výhoda. Pro příklad se stačí podívat na film Talentovaný pan Ripley. Co v něm bylo a nikdo by to do něj neřekl, že provede to, co provedl. A jak se dokonale přetvařoval. Pro něj to byla výhoda. Pokud jsi nevýrazná, nic si z toho nedělej. Smiř se s tím.

klera*
hodnocení

0x

Lidé si všímají toho, koho si dokážou s něčím spojit. Kdo pro ně něco symbolizuje...Tak jestli to tolik chceš, najdi si třeba nějakou oblast zájmu, ve které budeš vynikat. Něco populárního...třeba začni jezdit na skateboardu nebo hraj hry, maluj...něco, co by tě bavilo. Pak pro ně budeš ta holka, co...Je to míň náročný než se z uzavřenýho člověka stát třídním šaškem. A pak, časem, když se v tom budeš realizovat, začneš být sebevědomější a buď se přestaneš bát mluvit nebo si uvědomíš, že jsi introvert a budeš spokojená sama se sebou :)

miklous*
hodnocení

0x
Ahoj. Souhlasím s ostatními, že "násilím" to nemá smysl. Chápu, že se chceš zařídit do kolektivu. Ale promysli toto: Být "nejhlučnější" přináší obdiv spolužáků ve Tvém věku, ale také to leze více lidem na nervy a navíc více riskuje, že plácne nějakou blbost. Zkus využít své povahy a pozoruj své okolí. Jistě najdeš spolužáky, kteří chtějí kamarádku, jako jsi Ty - jenom (zrovna jako Ty) nejsou vidět na první pohled. Jednoduše řečeno. Jsi 4 měsíce v novém prostředí a zcela jistě máš své kvality, díky kterým si kamarády najdeš a vykašli se na nějaké "pozlátko" o kterém ani nevíš, co ukrývá... Držím Ti palce. M

hodnocení

0x

Ahoj. Julo, nemá smysl se snažit získat si pozornost druhých za každou cenu. Zůstaňte sama sebou, nepřetvařujte se, ale buďte milá, přátelská, usměvavá, slušná, ochotná podat pomocnou ruku tomu kdo to třeba potřebuje. Záleží vždycky na tom, co z člověka vyzařuje. Nestraňte se kolektivu, nebojte se zapojovat se do komunikace. Mějte zdravé sebevědomí. Určitě se najdou lidé, kteří si Vás oblíbí a budou se cítit ve Vaší přítomnosti dobře.

host*
hodnocení

0x

Jestli chodíš po škole na tréninky a bereš si s sebou do školy tašku se sportovním oblečením, tenisovou raketu, fleret (šerm), nebo hokejku na florbal, nebo pokud chodíš do houslí a nosíš s sebou pouzdro s houslemi, nepřehlédne tě nikdo. Buď svá, nemusíš se před nikým převádět, třeba i tichá povaha, nebo nějaká malá osobní zvláštnost (četba knížek, turistika a vyprávění zážitků), nebo vhodný účes (třeba plavkyně chodí hodně nakrátko, aby jim po tréningu rychle uschly vlasy) i bez nějakého upozorňování a zvýrazňování udělají své a kdo bude mít zájem, ten si tě všimne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]