Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezlepková dobrůtka pro paní učitelku

Od: kucharinka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, mám moc ráda svou třídu a minulý rok jsem je překvapila pizzou, od té doby mě uhání abych jim něco upekla a přinesla. Takže bych je chtěla překvapit těsně před Vánocemi pizzou - na Vánoční besídce jenomže problém je, že paní učitelka má bezlepkovou dietu, tudíž pizzu nemůže a netrouffnu si péct bezlepkovou, jelikož nemáme přímo bezlepkovou mouku jen kukuřičnou atd.. Poradili byste mi nějakou dobrůtku ´bez lepku pro paní učitelku? :) Moc vám děkuji a přeji krásný víkend a bohaté Vánoce :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

Dobrý večer, to je krásný nápad! Posílám bezlepkové recepty, snad si něco vyberete. :) Bezlepkovou mouku celkem bez potíží seženete ve větších obchodech v dietním koutku, pokud budete vybírat něco z této mouky.

doplněno 12.12.14 20:13:

Kam na tu mouku: Globus, Albert, Tesco, Jednota atd.

doplněno 12.12.14 22:04:

faithoncemore> možná by vás potěšil tento bezlep. rec/.... ;)

doplněno 13.12.14 09:23:

Myslím, že to je opravdu skvělý nápad, co píše babajaga, tedy zapojení celého kolektivu, aby to stálo za to :).

faithoncemore*
hodnocení

3x

Připomněla jste mi jednu taky dobrou duši, která nám upekla strašnou dobrotu na jednom školení. Ta slečna byla též leta na bezlepkové dietě a přinesla něco, na co jsme nejprve nedůvěřivě zírali a pak jsme se po tom mohli utlouct. Bohužel si nepamatuju název té ňamky, ale bylo to několik čokolád tak nějak směstnaných a vpáčených a nejspíš i svařených do sebe a přestože první sousto signalizovalo, že to je přeslazené, nakonec jsme všichni chtěli přidat. Nevím, bylo-li tam i žbrdnuto rumu, či zda tam tuto chuťovou složku tvořila čokoláda Margot. Nebyla tam žádná mouka, ani bezlepková, ani jiná, bylo to čiré čokoládové obžerství. Musím po té kolegyni zapátrat...

doplněno 13.12.14 14:47:

Brownies s trojí čokoládou...

Tak si připrav:

180 g másla

180 g tmavé čokolády s vysokým podílem kakaové hmoty

80 g hladké mouky

40 g kvalitního kakaa (ne instantního)

50 g bílé čokolády

50 g mléčné čokolády

3 velká vejce

270 g přírodního krupicového cukru

Máslo rozpusť se 180g čokolády ve vodní lázni. Celá vejce vyšlehej s cukrem do pěny, přidej rozpušť. čokoládu s máslem, kakao, mouku a na kousky nakrájenou bílou a mléčnou čokoládu. Do menšího plechu nebo pekáčku dej pečící papír (můžeš ho i jen vymazat máslem) a peč na 180 stupňů tak 20 minut. Buchta by měla být pořád měkká a na povrchu by se měl udělat lesklý světlý povlak. Až vychladne, tak ztuhne. Je to raz dva .

doplněno 13.12.14 14:49:

Aha, koukám, že mouka tam byla...tak jsem kecala, promiň :) ..ale jistě dala kamarádka mouku bezlepkovou..

hodnocení

3x

Jsi prima holčina a je moc fajn, že se svou třídou tak dobře vycházíš. Jen bych Ti poradila, abys nenechávala všechno na sobě. Jistě jsou i kamarádky šikovné, domluvte se, kromě Tebe mohou ostatní nadělat nějaké jednohubky či chlebíčky /je i bezlepkové pečivo a bezlepková uzenina, aby si mohla nabídnout i paní učitelka/.

Některá zase jednoduché zákusky. Třeba takové rafaelo se udělá jen smícháním kokosu a kondenzovaného sladkého mléka, dovnitř mandle. Za chvíli je hotovo.

A kluci, protože nepečou a nevaří, zase mohou přinést nějaké dobré pití. Mám na mysli colu, kofolu, sprajtku či nealko šampáňo. A budete mít jistě prima besídku. *palec* Ať se vám vydaří. Jaga.

kucharinka*
hodnocení

Všem vám mockrát děkuji za rady :) Určitě je využiji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]