Jak se dela kakao?

Od: Datum: 11.12.14 19:34 odpovědí: 13 změna: 12.12.14 08:02

Všude čtu, že se mléko s kakaem povaří. Jenže rád piji kakao studené. Je tedy nutné kakao povařit a potom tedy opět chladit? Nebo mohu prášek rozmíchat ve studeném mléce?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 11.12.14 19:59
avatar

Proč ne? A tady posílám odkaz na vynikající kakaovou dobrůtku :-P

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 20:03
avatar

Já si dělám kakao tak, že prášek povařím s trochou studené vody a vzniklou "kašičku" pak dle libosti ředím mlékem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nickys
Datum: 11.12.14 20:22

culdabulda:

No právě, to povaření nevim jestli je nutné? Kašičku dělám taky v trošce mléka, ale studeném.

wamp:

To zkusím, vypadá to famózně. Jen to granko už nepoužívám, přijde mi předražené a hlavně samý cukr, už není co bývalo.

Proto preferuji ten "prášek".

Datum: 11.12.14 20:17
avatar

Pamatuji,že jako dítěti když nám dávala,dělala mamka,kakao,tak dala do litr mlíka do "pískáčku" kdaž začalo píska odebral do hrnečku cca deci ve kterém pak rozmíchala lžičku? kakaapo po rozpuštění toto vlila do pískáčku.konzumace je možná jak ihned tak i po vychladnutí!

doplněno 11.12.14 20:20:

Jen doplním-pkd máte klasický kakaový prášek,tak je lepší rozpusti v horkém mléce,pkd granko atd,tak můžete i ve studeném!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nickys
Datum: 11.12.14 20:25

Taky mi to právě tak dělávali. Proto se ptám zda je lepší to povařit, nebo je nutné to povařit.

Jak jsem psal, granko neee. *blee*

Datum: 11.12.14 20:41
avatar

Granko není nic moc, ale jsou horší kakaa. Existuje Granko extra tmavé, to je lepší, ale oproti jiným pořád běží někde vzadu na posledních místech. Pak Nesquik - mám ho ráda, má zajímavou chuť, ale cukru je tam taky hodně. Z těch, která se dají rozpouštět ve studeném mléce, je nejlepší Doušek. Je levný a má hodně kakaa a tím pádem méně cukru. Kakao bez cukru, jak už píší přede mnou, ve studeném mléce rozpustíte max. s pomocí tyčového mixéru, jinak opravdu ne-e. Ale to mléko stačí vlažné a hned se rozpouští lépe, pokud opravdu nechcete granulovaná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 20:42

Kakaový prášek MUSÍTE povařit. Jinaj nezískáte kvalitní nápoj. My starší někdy vzpomínáme na teplé kakao, které se prodávalo v různých mléčných barech. Bylo většinou hrozně dobré. Proč? Protože se kakaový prášek vařil v horkém mléce a poté se tohle horké kakao uchovávalo v takových nádobách, které držely teplo. Tím kakaový nápoj získával na síle.

Chtít udělat dobré kakao ve studeným mléce je jako zalévat čaj studenou vodou

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nickys
Datum: 11.12.14 20:55

No já teda nevím, ale rozkvedlam prášek v trošce studeného mléka, doleji studeným mlékem a přijde mi to dost dobré. Srovnatelné s tím povařeným a vychlazeným. Ale ještě jednou to zkusím, třeba máte pravdu.

Rozhodně bych to nesrovnával s čajem zalitým studenou vodou.

Od: moula*
Datum: 11.12.14 20:52

Jaký je rozdíl mezi kakaem a čokoládou?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 21:23
avatar

Kakako - kakao a mléko, čokoláda - rozpuštěná čokoláda s vodou? :) Tipuji...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 21:28
avatar

Od mala si připravuji kakao takto. Dám pomalu vařit mléko. V hrníčku si smíchám nasucho potřebný počet lžiček /raději více/ kakaa s cukrem písek, nebo pudr, prostě jaký máte. Mléko je trochu vlažné, tak do hrníčku se sypkou směsí dám asi 3-4 lžíce vlažného mléka a zamíchám. Tímto způsobem se kakaový prášek velmi dobře rozpustí a neudělá hrudky, /cukr+vlažné mléko/

Stále čekáme, až se mléko začne vařit a pomalu ochutnáváme připravenou kašičku, zda-li jsme trefili ten správný poměr. Když se mléko začne vařit, kašičku vlijeme do skoro vařícího mléka, zamícháme a vypneme. Pozor, aby se neudělal škraloup, mnoho lidí ho nemá rádo.

Ten kdo připravuje kakao, má nárok si nalít první dávku do hrnečku, ve kterém se míchala kašička *smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.12.14 05:15
avatar

Kakao k snídani dělám tak, že kakaový prášek rozšlehám v troše studeného mléka, ostatní mléko dám ohřát a když se skoro vaří, přidám to kakao. Rozmíchám, přecedím, podávám.

Jako dítě jsem po těžké nemoci přestala úplně pít mléko. A paní doktorce se to nelíbilo. Mamka mi proto začala dělat tzv. koktejl. Do mixéru /to byly ty první stroje/, dala studené mléko, kakaový prášek a cukr. Všechno to rozšlehala, přecedila do sklenice. Vzpomínám si, že to nahoře mělo takovou vysokou čepici z té pěny. Občas to vylepšila tím, že mi povrch posypala strouhanou čokoládou.

Přípravu jsem nikdy nesměla vidět, proto jsem se podezřívavě ptala: A není to z mlíka, viď, že je to z vody? A mamka odpověděla s bohorovným klidem: To víš, že je to z vody. *smich*

Pila jsem, byla jsem spokojená, že v tom není to protivné mléko a moc mi to pokaždé chutnalo. Takže kakao ze studeného mléka jde. Ale dneska už mám raději teplé. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzajs122
Datum: 12.12.14 08:02

K výše uvedenému bych dodal, že kakový prášek obsahuje spoustu věcí rozpustných v tucích a navíc ještě za tepla (kakaové máslo). Proto při jeho přípravě za studena se ochuzujeme o plnou chuť a aroma...
Pokud už bych dělal kakao studené, udělal bych základ (kašičku) za pomocí cukru a horkého mléka, aby se všechny aromata a ostatní látky vyextrahovaly a pak ji rozmíchal ve studeném mléce ...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.