Jak polevat čokoládou?

Od: Datum: 11.12.14 14:35 odpovědí: 13 změna: 12.12.14 11:15

ale jak se vlastně polévají polevou zejména čokoládovou,aby se to nepřilepilo zespod na podložku ...včera jsem rozlámala Orion na vaření+ trošičku vody a ráno se to neodlepilo zůstalo na podložce ...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.12.14 14:54
avatar

Jupi, já dávám cukroví na alobal, to jde docela dobře. Ale u kamarádky jsem viděla, že cukroví bere do pinzety, namočí a dá na silikonový vál...a taky to šlo hladce *uspech*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.12.14 15:03
avatar

Tak zaprvé voda nesmí nikdy do čokolády - pokud ji potřebuješ naředit, tak jedině tukem.

A pokud se ti to lepí k podložce, použij jako podložku něco, co nelepí. Já používám buď silikonovou, nebo takovou černou teflonovou z Lidlu za 39 Kč.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 11.12.14 15:23
avatar

Jethro, vy jste znalec *palec*. Alobal bych nikdy nepoužila, rád se lepí a trhá, když není nic jiného je lepší použít mikroten.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 11.12.14 15:40

Ze staré lednice mám uschované mřížky a polévané cukroví nechám okapat uschnout na nich.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.12.14 16:01

do čokolády jedině máslo nebo i trochu mléka ,ale vodu ne pak se vám nic nepřilepí

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 16:49
avatar

Nalámanou čokovař rozpouštím se ztuženým tukem - nejlepší a nejméně problémová poleva. A ten silikonový vál nebo mikroten je také dobrá volba.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jupiter
Datum: 11.12.14 18:09

aha...? Takže ta voda je asi důvod.Omegu jsem nechtěla kupovat s tím,že mám dobrou čokoládu a ejhle,takže přidám máslo.Ten mřížkový odkapávač není špatná věc a tu silikonovou podložku nemám jen silikonový val,ale to asi nebude ono ...jít do Lidlu,tam už nic takového nebude

Děkuji za vaše odpovědi nevím,které z vás ocenit.

Datum: 11.12.14 18:17

Se stejným úspěchem lze použít i pečící papír. ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mahan
Datum: 11.12.14 18:34

Tak jak píše uska taky mám mřížky ze staré lednice,a čokoládovou polevevu dělám tak 10dkg omegy,a 10dkg čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni nechat trochu ztuhnout,ale jen chvíli vzít cukroví a namočit do čokolády a dát na mřížku,sil.vál,taky na potr.folii ,oschnout cukroví je hezky hladké.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: moula*
Datum: 11.12.14 21:06

Máslo obsahuje 18= VODY, TEDY ZASE ŠPATNĚ. sPRÁVNĚ DO ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ(POLEVY) ROZPUSTIT 1/3 z čokolády 100%ní tuk.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.14 19:22

Pokládám na peč.papír dvě špejle asi 2-3 cm od sebe a na ně kladu namočené cukroví,co okape se múže oškrábnout a použít znovu,špejlí můžete použít kolik potřebujete!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: myse®
Datum: 12.12.14 08:43
avatar

já používám křídový papír (z časopisů nebo starý kalendář) a pak to nemusím čistit, ale vyhodím...

čokoládu rozpouštím opatrně v mikrovlnce a přidávám trochu tuku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jupiter
Datum: 12.12.14 11:15

Úžasné rady...první poleva úplný propadák...šekrábla jsem to a rozpadlo se mi to ...dělám totiž malé a tenké cukroví,takže ..smutek a beznaděj...jdu koupit špejle a pohledám starý kalendář i když je to expresionismus (stál 500kč) ale co naplat ...a nebo pečící papír mám ten tmavý mastnější ...je pravda,že s tím 100% tukem jsem nechtěla pracovat,ale je to také pravda,že není se za co stydět pracovat s ním,takže máslo nedám ...hezký den všem přeji

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.