Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás...7 let jsem chodil s teď už bývalou přítelkyní, ale po té době jsme se shodli na tom, že to k ničemu nevede a vztah jsme ukončili a zůstali jsme výborní kamarádi, resp. přátelé. A nejenom s ní, ale i s její sestrou a celou její rodinou. Vzájemě se navštěvujeme, jsou jako moje náhradní rodina a oni mě tak taky berou (moje pravá rodina je...no otec alkoholik, bratr jel, nebo ještě jede v drogách, ostatní se nezajímají). Bývalá přítelkyně se odstěhovala s novým přítelem do 80 km vzdáleného města a mají už mimino. I tam je někdy navštěvujem. Její přítel mě jako bývalého zcela pobral a jsme kámoši. Teď ale když hledám nový vztah a až se podaří, bojím se, že tuto situaci nová přítelkyně nepochopí a zakáže mně se s nima stýkat, což v žádném případě nechci dopustit, protože oni mě taky neodkopli po rozchodu.
Jaký názor na to máte vy? Jak byste se zachovaly být na místě mojí nové přítelkyně? Je to divné?
Mockrát děkuju za odpovědi
Partneři nemají právo zakazovat svým partnerům styky s dřívějšími kamarády a přáteli. Pokud by Vám nová přítelkyně měla tendenci něco zakazovat, bylo by to podle mne na zvážení, jestli v novém vztahu pokračovat 3
doplněno 11.12.14 14:33:Kde se tam vzala ta trojka?
já sem to spíš myslel tak, jestli byste to brali jako překážku v tom stát se partnery, ne že by se o tom mluvilo, až bysme byli partneři.
Jestliže si budete hledat novou přítelkyni, hledejte takovou, která vás příjme takového, jaký jste. A vy jste takový, že máte dvě rodiny. Jedna je naprd a druhá je fajn. Když s novou přítelkyní založíte svou rodinu, ta, o které píšete, nebude až zas tak aktuální, nebudete se příliš často stýkat, ale budete o sobě stále vědět. A vypomůžete si, když bude třeba, navzájem. "Neopouštěj staré známé pro nové. . ." Když nic nebudete dělat nikomu za zády, může to vpohodě fungovat.
Hodně štěstí vám i všem vašim rodinám.
Nedávno mi přišlo úsměvné když kamarádku dcery pomáhal stěhovat její bývalý manžel a její nynější přítel, no vidíte a jim to přišlo naprosto normální, pánové si poberou svoje a "cizí" děti a společně jdou třeba do lanového centra. Řešíte předčasně něco, co vůbec řešit nemusíte a pokud vám nová přítelkyně (aniž by je poznala) zakáže kontakt, jděte hledat jinou.
Je to ošemetné a asi si nebudete vybírat děvče podle toho, jestli bude souhlasit s vaším stykem s bývalým děvčetem.
Ale je možné, že vy toto zmíníte hned ze začátku (hned co zjistíte, že je to děvče podle vašeho vkusu-myslím se vším všudy) a když jí osvětlíte vaše vztahy s celou její rodinou...a hlavně budete tu rodinu navštěvovat společně(dojedete své děvčee představit jí a jejím rodičům)...pak je možnost, že se i taková najde. Ale proč je to ošemetné...protože v momentě, kdy jí zatajíte, že jste byl na návštěvě sám, bez ní, může se stát, že vám už věřit nebude. Lze to, ale našlapovat opatrně a co především...si uvědomit, co by bylo pro vás v takovém případě ještě snesitelné. Tzn. že chtějte po ní takovou toleranci, jakou budete k ní mít vy. A vždycky mějte na paměti, že její rodina je vám blízká, ale vaše děvče popř. žena musí být na prvním místě. Jinak je to cesta do pekla. Hodně štěstí. A.
Stahujete kalhoty a brod je jěště daleko, ale bude docela zábavné až se Vaše nová přítelkyně nedovede odpoutat od svého bývalého přitele a bude s ním v kontaktu, jak budete reagovat...? HA? Tak si tuto otázku položte znovu...nedráždil bych hada bosou nohou, nové partnerky bývají občas dost vysazené na bývalé partnery, no ale i chlapi jsou nepříjemní na bývalé obdělavače svých partnerek...
doplněno 11.12.14 10:11:Třeba narazíte na chápavou, hodnou, citlivou, rozumnou, krásnou ženu / pozor to už ale bude asi chlap která Vám umožní pokračovat v nevinném setkávání se s bývalou kamarádkou,,,,,,,hodně štěstí...
tady jde hlavně o to, že u mě je jasné, že se k bývalé nikdy nevrátím, zaprvé nechci a zadruhé má už vlastní rodinu. Navíc jsme se rozešli v dobrém, takže se ani nemůže stát, že bysme si najednou odpustili něco, kvůli čemu jsme se rozešli. V 90% případů se totiž lidi rozejdou ve špatném a jeden z nich pak může začít dolézat. Což u mě nehrozí. A u ní taky ne. A že bývají vysazené...proto se o této situaci dozví dřív než bude pozdě
ano, také si myslím, že na tom není nic divného a budoucí přítelkyni by to nemuselo vadit, pokud si bude jistá, že s bývalou je to opravdu jen přátelství a ona je vaše "jednička"... moje zkušenosti v tomto směru: s dvěma mými "ex" jsme i nadále přátelé, občas se sejdeme a popovídáme, nebo si pošleme mailík, s tím jedním jsem dost dlouho po rozchodu jezdila na výlety, protože jsme oba byli sami, tak proč ne... ale když jsem si našla současného přítele, tyhle vztahy s "ex" jsem omezila, už si jenom píšeme a sejdeme se tak 2x do roka... a ještě jedna zkušenost: před lety jsem chodila s klukem, který udržoval velmi intenzivní vztahy s bývalou manželkou a přiznávám, že mi to dělalo trochu starosti, než mě začal brát na návštěvy u ní s sebou... docela jsme se i skamarádily... )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.