Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsto na vanilkove rohlíčky se trhá

Od: zuzik* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, těsto na vanilkové rohlíčky se trhá, co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
Zdravím. Přidat kousek másla. Zkuste uvidíte ze to půjde. :)
zuzik*

zkusim, díky za radu:)

limetka*
hodnocení

2x

Může to být nekvalitním máslem, já dělám ne rohlíčky, ale "kytičky" do malých formiček, nemusí se ani předem vymazávat a nemusím se trápit se "šoulením" rohlíčků, jde to neskutečně rychle :)

makytakybo*
hodnocení

2x

Občas se mi to také stává. Nechám to chlazené a uležené těsto déle v teple, aby změklo, a poté se snažím více třít těsto v ruce, aby je rozehřálo tělesné teplo (mám často studené ruce). Většinou to pomůže. Naštěstí jsem nikdy nemusela doplňovat o další kus másla. Letos mi to také dělalo, takže s Váma soucítím :)

pt®
hodnocení

1x

Já místo rohlíčků udělám kuličky, které pak na plechu, na pečícím papíru, přimáčknu vidličkou.

Těsto na vanilkove rohlíčky se trhá
babusa*

pt,to je dobrý nápad,snad to do příštího roku nezapomenu.Už mám rohlíčky napečené a protože jich mívám dost,tak jsem letos z necelé půlky dávky trochu válečkem rozválela a vykrájela malé rybky,aby byla změna .Ale ty Vaše placičky budu dělat za rok.A tazatelce bych radila taky to v ruce mačkat a zpracovávat ,stalo se mi to kdysi,když jsem po vyndání druhý den z lednice začala moc brzo dělat rohlíčky a těsto ještě nebylo v pokojové teplotě.Tak ať se všem pečícím daří.

wanda
hodnocení

0x

Máslo bych nedávala je tam přeci přesné dávka ...podsypala bych to solamylem je to škrob a ten spojuje ...

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím,nebo tam hoďte bílek z vajíčka a znova propracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]