Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat správné seřízení šicího stroje?

Od: lapka® odpovědí: 2 změna:

Mám nový šicí stroj Veronika a nemůžu se s ním nějak srovnat, byla jsem zvyklá na Lucznik nebo Veritasku. Neumím se trefit do seřízení tlaku patky, občas se látka málo posouvá a zdá se mi, že ty moje zásahy do seřízení tlaku vůbec nemají efekt. Zrovna tak seřízení napětí nitě, to je pokaždé jinak, pořád s tím zápasím. Poradíte někdo, jak poznat, že ten tlak je správný, jak to udělat? Z návodu moc moudrá nejsem, točím šroubem na seřízení a změnu nepoznám...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Vůbec nejsem "švadlenka", u nás šije manžel, správné seřízení se prý pozná podle toho jak vám váží nítě, prostě kus látky a štelovat a šít.

hodnocení

Děkuji za odpověď, jenže právě se mi zdá, ať šteluju jak šteluju, není to ono. Napětí nitě jakž takž je funkční, tam to tolik někdy nevadí (záleží co člověk šije), ale ten tlak na látku se mi nezdá v pořádku, látka se moc nepohybuje a musím trochu táhnout. Vzpomínám si, že v kurzu nám kdysi říkali, že když je látka upnutá pod patkou, má se za ni zatáhnout a podle toho se pozná, jak je to správně - jenže nevím, jak to bylo, má držet a nebo se má trochu povytáhnout? No zkouším, šiju stylem pokus-omyl, ale vzhledem k tomu, že šiju celý život bez těchhle problémů, deptá mě to, když si s tím nevím rady.

Každopádně děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]