Mili rádcové, chystam se pect cca 150 majolkovych kolacku s povidlovou a tvarohovou naplni. Prosím o vasi radu, zkusenost zda je lepší použít do tvarohové náplně jako primes vanilkovy puding, ci pouze tvaroh, vejce a cukr. Jeste jsem na netu nasla moznost, kde se do tvarohove hmoty vmícháva sníh. Resim to, aby mi tvarohova hmota na kolaccich pekne drzela, pri peceni se neroztekala a po upeceni aby se kolace o sebe neolepovaly. Jak delate tvarohovou napln vy? Mysleno napln navrch kolacku. Jeste mam jeden dotaz ohledne povidlove naplne. Jak ji na zdobeni kolacku co nejlepe pripravit? Dekuji za pripadne rady. Alusska
Tvaroh normálně s vejcem a cukrem, tvaroh lepší ve staniolu, vaničkový je řídký, takže možná se dává pudink do těchto ve vaničce, aby byl pěkně po upečení zatuhlý.
Opatně s těmi povidly a též marmeládami. S těmito náplněmi mám špatnou zkušenost, ty mě právě vždy tečou. Chce to vyšší okraje u koláče na plechu, nebo hlubší důlek a menší náplň u malých koláčků.
Sníh do tvarohu do malých koláčků bude asi zbytečný.
doplněno 07.12.14 17:48:
Ale teď jsem našla radu, že povidla se mohou zahustit nastrouhaným perníkem na vaření, nebo piškotovými drobečky, strouhanku ale nedoporučují. Myslím, že ten perník nebude mít chybu.
babusa*
Tvaroh jedině kostka,vanička ne,do něj žloutek a cukr,vanilkový cukr a dávám trochu vanilk.pudinku.Já je dělám tvarohem plněné,nahoru trochu povidel a drobenku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.