Nejste přihlášen/a.
Zítra se mi sejde rodina na tatarák, jako každý rok. Použiju 5 žloutků a zůstane mi 5 bílků z velkých vajec, ze kterých bych mohla vyrobit kokosky, bratr jim říkával chrousti. Máte nějaký zvláštní, ale vyzkoušený recept? V zásobníku recept mám a na netu si umím vyklikat, ale ráda bych nějaký jiný, něčím zvláštní. V jednoduchosti je krása!
Nejfantastičtější je bílkový chlebíček s pistáciema,něco tak úžasného jsem nikdy nejedla,ale recept nemám...říkala hostitelka,že po upečení se nechá vcelku do druhého dne a pak na desce ostrým nožem se krájejí tenké plátky a stanou se z nich pistáciové lupínky,které mají to kouzlo,že u jednoho nezůstanete ...
Škoda...Mám opravdu skvělý recept na kokosky,ale jsou s celými vejci.Ony chutnají tak dobře jako ty pravé,cukrárenské.
20 dkg kokosu.
15 dkg moučkového cukru.
2 vejce.
Pečeme na 140 st. do zrůžovění.
moje kokosky
3 dkg másla
10 dkg krupice cukru
1 vejce
vše ve vyšlehá a pak vmíchám
13 dkg kokosu
1 dkg solamylu
mokrýma rukama tvořím kuličky a kladu na plech vyložený peč. papírem peču na 170st do zrůžovění
jsou skvělé
pokud vám zbydou z něčeho bílky udělejte bílkové řezy
doplněno 06.12.14 16:31:zapomněla jsem vložit recept na ně
Mám osvědčenou rychlovku
20 dkg kokos, 15 dkg cukr mletý, 2 celá vejce. Smíchat, kopečky káv. lž. na pečící papír. Elektr. trouba asi 150 st.C přibližně 15 minut pečení do růžova. Dá se postříkat i čoko polevou. Z dávky mívám kolem 45 kusů tzv. jednohubek
ahoj,ja mam osvedceny recept-na plotne zahrivat bilky s cukrem mouckou na teplotu tela cca,aby to nepalilo,pote primichat kokos,strouhanku a jako vychytavka troska marmelady-ta funguje tak,ze kokosky po upeceni nejsou tvrde..pokdy ma nekdo zajem,mohu dopsat aj gramy a davky surovin
mooc se omlouvam,od te doby jsem nebyla u pocitace..ja vim,je to pozde ale prece posilam recept-5 bilku a 48dkg mouc.cukru zahrivat na plotne na teplotu tela,pak jiz mimo plotnu primichat asi tak lzici a pul marmelady lepsi merunkova,30 dkg kokosu,5dkg strouhanky-ja osobne doporucuji dat z uvedene davky mene cukru v pomeru s marmeladou,pak by to bylo silene sladke,a urcite pridat kokos ci trocha strouhanky kdyby byla hmota moc ridka,popripade opacna verze rozredit vlaznou vodou,konzistenci mivam tak ze se da strikat cukrar.sackem,ale netece,to kazdy vychyta,,150-160 stupnu a ja mam u trouby ventilator a tim se to pekne nadycha a zvetsi
Dobrý den.Nevadí.Kokos mi zbyl ještě od vánoc.S dcerou rády mlsáme a kokosky se přece nemusí péct jen na vánoce.Díky za recept a mějte se hezky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.