Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak měřit teplotu digitálním teploměrem

Od: 2babajaga* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Jak dlouho nechat v podpaží digitální teploměr?V návodu jsem četla že tak dlouho dokud nepřestane pípat.Dcera byla nemocná a měla 38,2°C.Bylo to na ní znát že má horečku.Byly jsme u doktorky.Ta jí ho nechala do prvního zapípání,naměřila 36,4°C a řekla že horečku nemá.Tak nevím...Koupím si určitě ještě ten rtuťový.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

1x

Na digitální teploměry se nelze spolehnout, stejně jako na některé "lékaře".

eulalie*
hodnocení

1x

Mám doma digitální teplomě, nechala jsem ho dcerce na hraní, protože nefunguje, jak má. Rtuťový už nekoupíte, maximálně tak lihový, který ale zase nejde setřepat. Jedině tak, že s ním hodinu máváte a podaří se vám ho setřepat o trošinečku. S teploměry je to jak s těmi žárovkami. Komu vadili obyčejné žárovky? Teďka musíme kupovat předražené hrůzy. FUJ.

hodnocení

0x
Teploměr zapípá, pokus teplota delší dobu už neroste. Mohlo se stát že měl teploměr špatný dotyk s kůží a tím pádem teplota na teploměru naskakovala tak pomalu, že ji teploměr vyhodnotil jako konečnou teplotu.

hodnocení

0x
Zdravím.Ano,rtutový kupte,na ten je opravdový spoleh,ten digi je totálně k nučemu,osobně vyzkoušeno.
majsterjoe*

No jo, ale kde ho koupit v dnesni dobe.

hodnocení

0x

Kupte si digitální IR teploměr, nemusíte řešit jak dlouho a jak kvalitně se má někde držet...

Zároveň se Vám bude hodit i jinde v domácnosti.

asd*

Tím změříte povrchovou teplotu kůže, ale tělesnou teplotu moc ne, leda v podpaží ohřát nějaké těleso a to pak změřit IR teploměrem. A taky je otázka jak je přesný, rozdíl normál/ teplota/ horečka je dost malý... Zlatá rtuť.

Lihový nejde setřepat, ale jde ochladit ve studené vodě

Přečtěte si o (nejen) IR teploměrech třeba tady.

hodnocení

0x

Rtuťový teploměr už asi nekoupíte. Byly totiž moc spolehlivé a pokud jste s ním nepraštila o zem, vydržel i několik generací. Kam by výrobci teploměrů přišli? Takže nám všemocná EU rozhodla, že se budeme měřit nespolehlivými elektronickými šunty, které bude nutné každý rok vyměňovat.

pb®
hodnocení

0x
Digitální teploměr beru jako orientační. Jestli dítě má teplotu, to poznám i bez teploměru. Každopádně zvlášť u digitální rychloběžky měřím teplotu opakovaně třeba 6x, dokud se naměřené teploty neliší o jednu, dvě, tři desetiny.

2babajaga*
hodnocení

Lidičky sehnala jsem rtuťový teploměr!Na Hyper inzerci jsem našla inzerát tak jsem tam volala /byl z května/ a prý platí.

junkers*

Kdoví, kdo všechno ho měl v pr...eli. *vtip*

2babajaga*
hodnocení

Náhodou jsou fungl nový!Mají dva druhy.Jeden stojí 99Kč a ten druhý 175Kč.Jde objednat i větší množství.

janau
hodnocení

0x

Zdravím, my jsme při výběru digitálního teploměru sáhli po infračerveném Thermoval duo scan, a jsme s ním spokojení. Používáme měření na čele. Je to rychlé, a dcerka se měření nebojí. Výhodou je také to, že nemusím dcerku v noci na měření budit. Je potřeba kouknout na návod, a pak už je to hračka. Tady je videonávod:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]