Nejste přihlášen/a.
Já ji celoživotně miluji, ale ten název mi nikdy nešel na rozum. Co má s čajem společného?
Dobrý den, jde o druh "mazacího" salámu (jako maceška - ta má jméno podle pana uzenáře Macešky) a mazal se na pečivo k čaji o páté v Británii. A podával se i čajový rohlík, čajové máslo nebo čajové pečivo (cukroví). Zdravím!
P.S. Je to podobné paštice.
doplněno 02.12.14 23:53:Nemáte zač.
Díky. Tušil jsem, že to bude proto, že se jedla k čaji. Vlastně se k němu dost hodí, když o tom tak přemýšlím.
čajovku jsem měla ráda už jako dítě, dělala se v takových buřtících, byla to pro mne pochoutka, dokonce mi připadá, že ty dnešní již nejsou tolik dobré...konečně vím, proč se tak jmenuje. Dala bych jí název pivovka, čajem ji nezapíjím
Čajovku znám od dětství a nijak moc mi nechutnala... dodnes se u nás vypráví, že mi sousedka nabídla svačinu - chleba s nakrájeným uherákem a já se na ni nešťstně podívala - ty nemáš marmeládu? Později jsem čajovkám přišla na chuť, stejně jako u pomazánkového másla, nebo hermelínu. V současné době métský salám občas kupuji a i když vzpomínáme na doby, kdy šunka byla šunkovatější, máslo za 8-10 Kč., nebo tráva zelenější... tak musíme uznat, že současný métský salám a nebo jeho obdobné názvy, je i nadále dost dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.