Kuřecí rarášci

Od: Datum: 30.11.14 18:09 odpovědí: 2 změna: 01.12.14 04:41

Dobry vecer jak udelat kureci rarasky?Vsude pisou nechat min.3 hodiny odlezet nejde je udelat hned? Pripadne dekuji za recept


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.11.14 18:44
avatar

já je odležet nenechávám, ale bylo by to lepší.

Maso naložit např do grilovacího koření nebo jen osolit. Třeba na 5 minut, třeba na 1 den.

Udělat těstíčko s hladké mouky, vajíčka, vody a trochu osolit. Vznikne konzistence řídkého těsta do které se nakrájené maso namočí a následně dá do rozpáleného oleje. Dávám to lžící a tím těstíčkem to na pánvy ještě trochu "poleju".

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.12.14 04:41
avatar

Všechno chce svůj čas. Stejně, jako musíte nechat vykynout těsto na buchty, masu prospěje naložení. Pokud to budete dělat hned, chutě se nepropojí, maso tolik nezkřehne, bude to prostě mít spíš jen chuť masa, než i těch všech přísad.

Správná kuchařka plánuje dopředu. Řeknu si třeba, že v neděli připravím něco, co je třeba naložit. Tak si to udělám a naložím už v sobotu, dám do chladna a v neděli už jen smažím /peču/. Nejhorší na to býval králík v kečupu, dneska už králíky nemám. Ale ten se nakládal až na 4 dny dopředu. Pokud to člověk neošidil, dobře a včas naložil a počkal si, byla to božská krmě!

A recept? Na stejném principu, jako rarášky, dělám rošťáky:

Vepřovou panenku nakrájet na silnější plátky, mírně naklepat /ne paličkou, ale jen klouby ruky/, osolit, opepřit.

2 lžíce dijonské hořčice smíchám se 2 vejci, 3 - 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžícemi solamylu, 2 lžícemi sojovky a 2 lžícemi worcestru.

Do této směsi naložím panenku a nechám v chladnu marinovat do druhého dne. Maso se rozleží, zkřehne, chutě se propojí. Na pánvi pak rozeřát olej, plátky masa osmažit z obou stran. Jako příloha brambory - vařené, americké, hranolky, krokety, případně i kaše. A obloha z čerstvé zeleniny podtrhne chuť.

Kdo to nevydržel, nebo se mu nechce loupat brambory, stačí i čerstvý chleba. Ale s těmi bramborami je to takové slavnostnější. Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.