Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hranolky v mikrovlnce

Od: kloss odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je to možná blbá otázka, ale můžu dělat kupované hranolky v mikrovlnce?

Na pánvi jsem to měl vždycky šíleně mastné a né na všech místech udělané, dneska se v mikrovlnce dělá lecos.

Nebombardujte mě moc. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Peču je na plechu v klasické troubě - existují pro tyto účely hranolky a vlnky určené do trouby, ale i s normálními to jde.

Pokud chceš použít mikro, musíš mít takovou, co má funkci "crisp" - a i tak to není nic moc. Hranolky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké, což mikrovlnka běžně neudělá.

kloss
hodnocení

Aha, nejspíš taky šáhnu po té troubě, mám obyčejnou mikrovlnku, jaké jsou ty hranolky z trouby? chuťově

doplněno 29.11.14 18:37:

Ještě, prosím vás, jak dlouho péct a na kolik stupňů? Díky

Já to hodím rovnoměrně na plech a někdy zakápnu trochou oleje (samozřejmě na pečící papír) + je výhoda, že si to člověk může posypat tymiánem a dalšíma bylinkama. Dělá se to dokud nezezlátnou, takže jak kdy... půl hodiny až hodina asi. Záleží jak chcete křupavý, na kolik stupňů a v jaké troubě to budete dělat (dělám obyčejně v eletrické na cca 200 °C)

hodnocení

3x

S hranolky a mikrovlnkou jsem dost experimentoval, s výsledkem žalostným :( . A to mám mikrovlnku s horkovzdušným ohřevem. Z normální trouby jsou hranolky na můj vkus dost suché, ale celkem poživatelné. Chce to ale hlídatt čas pečení, když to přeženete, nedají se jíst *blee* .

majsterjoe*

hmmm tak si to predstavuji a rikam si, kdyz uz nekdo ma chut jist chutne hranolky, musi pocitat s mastnotou a olejem.

Clovek musi nekdy zhresit

Přesně tak, "nemastné neslané" vždycky znamenalo něco špatného, nedobrého. Kromě toho tuk je nositelem chuti, jídlo úplně bez tuku nechutná nijak. I na ten zeleninový salát se dává olej.

kloss
hodnocení

Děkuji za echo :)

zuzkak*
hodnocení

0x

Dobrý den, s mikrovlnkou nemám co se hranolek týče moc dobré zkušenosti (a nejen s nimi), jak už mnozí psali, lepší je ten plech, ideálně s pečícím papírem. Co můžu ještě poradit - pokud hranolky kupujete, zkuste nějaké od McCain do trouby. Jsou na to přímo dělané, nemají konzervanty a obsahují pouze 5 % rostlinného tuku.

Přidám jeden použitelný recept s mikrovlnkou - hranolky od včerejška dělané pěkně na mastno ve friťáku jsou při ohřívání druhý den v mikrovlnce ( když člověk dojíždí zbytky od neděle ) pěkný humus. Jenže stačí dát mikrovlnku na 40 max 50 procent výkonu a nechat je dýl a ona kupodivu trouba jen odpaří vlhko které hranolky mezi tím vstřebaly a ty jsou jako nové :) Chce to ale hodně hlídat. Stačí minuta navíc a dá se s nima řezat sklo.

hodnocení

0x

Doporučila bych hranolky od McCain 1·2·3 Hranolky, 1·2·3 Hranolky vlnky, 1·2·3 FriStyle a Golden Longs. Připravují se v troubě a jsou chutné křupavé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]