Nejste přihlášen/a.
A co zde ještě vůbec nezaznělo, HÝBAT SE. Pokud někdo žije sedavým způsobem života v kanceláři a po příchodu domů si myslí, že hýbání se je uvařit, vyprat a vyžehlit, tak to není pravda. Žena měla stejný problém a aerobic a troška cvičení v posilovně udělalo zázraky.
Souhlasím s kejikl, pravidelný pohyb je velmi důležitý.Není potřeba podávat závodní výkony, ale normálně dle oblíbenosti a schopnosti každého.Rychlejší chůze, bazén, aqua aerobik...Má rada k tomu všemu, ráno na lačno hned co vstanete, sklenice vlažné vody s pár kapkami citronu, limeny nebo pomeranče.
Dobrý den, pokud je zácpa, tak může bolet konečník. Asi by to chtělo jíst více vlákniny (v zelenině a ovoci nebo jako přípravek), potom by se chodilo na WC pravidelně a dříve.
Ale, jestli to není změna náhlá, tak to může být i normální - někdo jde na WC i za více dní.
Zdravím!
P.S. A také to chce hodně pít - pitný režim.
doplněno 27.11.14 10:59:anca - málo pijete, málo jíte, metabolismus je zpomalený, tak málo chodíte na WC. A to se potom nemůžete divit.
doplněno 27.11.14 12:55:Jo jo, ta vláknina je dobrá (Psyllium), resp. není chutná, ale pomáhá. A také nezadržujte stolici a zkuste chodit častěji na WC. Ta káva se skutečně za tekutinu v pitném režimu nepovažuje a ona spíše vysušuje.
Jak jsem byla malá,tak se nikomu necnucovala tekutina,,Napilli jsme když byla žízeň a i z pípy,,Myslím,že je to byznys.nebylo tolik rakoviny a jiných novodobých nemocí.Ovoce se jedlo naše české,,já osobně netojím o nějaké jiné Když jsem jedla poprvé ten slavný banán...pouzvracela jsem se...Dám si raději švestky maliny a pod.Dnes se svádí vše na tekutiny zkrátka byznys...co je ve vodách eček děs,,a nakonec vlastně ve všem,,
Tenkrát se taky ještě pořádně nevědělo, že děti a senioři cítí žízeň daleko méně, než dospělí. Proto by děti měly pít preventivně, ne jen když přijdou. Kdybych jim ve školce pití nepřipomínala, tak některé děti nepijí od svačiny do oběda, což je docela dlouho.
Rakovina s tím nemá co dělat. Pokud tedy, pravda, se dětem necpe kola, ochucené Jupíky a další chemické s...y.
doplněno 28.11.14 15:19:Pavouk - to je docela drsný
Kolikokoli - nikdo neříká dva litry, ale děti prostě tolik necítí žízeň, takže si sem tam na zavolání cucnou.
Záleží, jaký čajíček. Pokud máme sladkou šťávičku nebo třeba džus, to by děti taky pily pořád, protože jim to chutná. Kdybych jim dala obyčejnou vodu, tak půlka ani nepřijde. A během her, malování atd. si málokdy vzpomenou samy, většině to připomínáme. Děi sice mají vyšší potřebu, protože taky častěji vylučují, ale prostě se jim nechce anebo na to zapomenou. Občas sledujeme i barvu moči.
Pediatři se u dětí velmi často setkávají s nedostatečným přísunem tekutin, zvlášť ve škole, kdy už si dítě hlídá pitný režim samo.
Někde jsem četla, že tady tohle "musíte pít minimálně dva litry denně" začalo v USA, když jedna firma začala prodávat balenou vodu a zároveň s tím začala masivní kampaň o tom, jak pít vodu (jejich balenou samozřejmě) je zdravé. Něco podobného, jako teď v různých reklamách na zubní pasty je "9 z 10 zubařů doporučuje" a podobně.
a za našich let bylo zakázáno si brát do školy ke svčině pití, jediná holka to měla povoleno, když byla po operaci s ledvinama
Tak mé vnučky pijí často,,,,ta mladší chce pořád čajíček..A má kolegyně ta má líná střeva,jí říkal doktor...Byla invalidní a stále seděla,mohla chodit - ale pohybovala se minimálně,a pak záleží co sní jestli je to močopudné nebo ne ,a lehce ztravitelné..Mé děti jak byly malé tak ty pily dost a ž jsem se divila,Právě malé děti pořád chtějí pít.
Je skutečně třeba pít tak 2 litry denně, ve vedru i 3. Odvar z lněného semínka je přírodní lehké projímadlo, laxativum. Stejný účinek má i odvar z krup. Je to hustší šlemový odvar, dá se zlehka osolit, nebo ochutit troškou masoxu. Zkusit půl deci toho odvaru, já max. deci a půl. Ty uvařené kroupy se dají taky jíst, ale z vlastní zkušenosti jen lžíce, max dvě. Pokud máš víc toho odvaru, dát do většího kelímku do lednice a během 5 dnů užívat. Pak zvyšek vyhodit a udělat nový. Vincent.
Zkusil bych Zaječickou hořkou - minerálka se dostane v lékárně i mnoha obchodech s potravinami. Znám osobu v rodině, které to vždy zabere. Druhá osoba s týmž problémem si ráno musí dát cigaretu, jinak nic.
Zachovejte klid, každé tělo je jinačí, záleží na pohybu, na stravě, dědičnost, věk, délka střev, stres a.t.d. někdo chodí 2x denně, někdo jednou za týden, pokud lékařem nebylo nic shledáno zkoušejte měnit stravu a zjistěte co vyhovuje a která potravina nikoliv s pitím pokud nemáte problém s ledvinou možno bumbat dle reklam dle potřeb
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.