Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už nejednou jsem viděla v lístku špecle a vlastně nevím co to je. Těstoviny, to je mi jasné. Jaký tvar? Nudle?
Jde jen o tvar nebo i těsto je jiné?
děkuji
Špecle: toprecepty.cz/...
doplněno 25.11.14 10:50:Správný název je špecle, který pochází z původního Spätzle
špercle jsou něco jako halušky bez brambor, tedy skoro obyčejné nudle. Jen se těsto připraví řidší, rozetře se na vál (prkýnko), nakrájí nožem a rovnou dává do vody. Mají nepravidelný rozvlněný tvar než klasické nudle, struktura je podstatně hrubší. Takže na nich ulpí hromada omáčky.
v obchodě kupujeme babičiny špercle už hotové.
Jedla jsem je jednou v práci a moc mi chutnaly. Bylo to pečené kuřecí stehno a jako příloha špecle. Ráda zkouším nové věci, dala jsem si to.
Představte si talíř, v něm pěkně dozlatova opečená zadní čtvrtka kuřete a k tomu takové těstovinové halušky, kulaté placičky, vypadalo to jako bývalé desetihaléře. Polité tou šťávou z kuřete a bylo to moc dobré. Zase něco jiného, než klasické brambory.
Stejně tak jsem v práci ochutnala poprvé ke guláši tarhoňu. To byla taková těstovinová rýže a bylo to také moc chutné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.