Pohoštění pro známou s Crohnovou nemocí

Od: Datum: 24.11.14 12:25 odpovědí: 2 změna: 24.11.14 14:23
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o tipy na pohoštění pro člověka, který má Crohnovu nemoc.
O víkendu přijede známá a ráda bych jí nějakými dobrotami překvapila,jinak chodíme většinou do restaurace,ale tentokrát přijede na návštěvu a ráda bych uvařila a upekla něco dobrého.
Předem děkuji za tipy.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.11.14 12:37
avatar

Dobrý den,

jste úžasná, že si lámete hlavu s dietou pro kamarádku, je to od vás moc milé. Takových lidí moc není. Zde jsou recepty pro Crohnovu chorobu, ale zjistěte, v jakém stádiu nemoc má, jestli nemá akutní stádium a jestli ingredience receptu, kt. vyberete, jí nedělají potíže, není nemocný jako nemocný, je lépe se ujistit. http://www.strevninemoci.cz/?site=dieta

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.11.14 14:23
avatar

Víte, s touto nemocí je trošku problém. Každý pacient snáší a nesnáší různá jídla. Musí si na sobě ověřit, co projde a co již ne.

Co máme vyzkoušené, tak je obalovaný řízek /jakékoliv maso/ s bramborem, nebo bramborovou kaší. Pečené kuře /grilované/ s rýží /apod/, kuře na paprice s knedlíkem, rajská omáčka s hovězím masem, svíčková, kuře na paprice, kachna s knedlíkem, vepřová, knedlík zelí. Zelí kamárdce ale může vadit, tak to by jste si musela zjistit. Jinak je dobrá šunka, debrecínka, poličan, vídeňské párky, vejce na tvrdo, vaječný řízek, knedlíky s vajíčkem, kyselé okurky. Ze sladkého skoro všechno. Jak kynuté, tak třené. Dobrý je i pudink se šlehačkou. Čokoládové bonbony, fidorky, kočičí jazýčky atd. Trochu piva, vína, černá káva. Přítel má rád bramboráky, bramborové placky, škubánek, lívance, koblihy. Vyhýbá se luštěninám, zelenině, ještě tak okurkový salát, s cibulí opatrně, česnek může. Nejí pizzu, obložené chlebíčky, játra, špenát, polévky.

doplněno 25.11.14 11:24:

Pozor u jablek, hrušek, vždy loupáme, též švestky /u nákypu, koláče/, pomeranče, mandarinky bez dužniny, vymačkatm nebo vykousat bez toho hrubého, jahody bez omezení, banány jsou velmi vhodné, s ořechy trochu opatrně, ne velké množství.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.