Vaření v rýžovaru

Od: Datum: 21.11.14 15:36 odpovědí: 6 změna: 25.04.15 17:41
avatar

Všem hezký den,

obracím se na Vás, majitelé rýžovaru z žádostí o Vaše zkušenosti z používáním tohoto super pomocníka. Tedy vaření rýže je celkem jasné (ale i tak uvítám recept a vylepšení právě na tu vaši nej ) ale četl jsem jak v tom lze perfektně vařit, bulgur, kuskus, pohanku a spoustu ostatních jídel. Jenže nikde jsem nenašel žádný přesnější recept (poměr vody a suroviny) jen to jak je to nejvhodnější :-/

Takže se obracím na Vas a předem moc děkuji za Vaše recepty a zkušenosti

Hezký a klidný den

Olda


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.01.15 04:04

Zdravím, ráda bych vám pomohla, jen nevím, o jakém rýžovaru se teď bavíme. Vlastním plastový rýžovar od firmy Tupperware určený pro MV trouby. Maximum na jedno vaření je tři sáčky rýže po 125 g, trošku osolit případně trošku kari) a dolít vodou k rysce max. Víc soli se nedoporučuje, protože pak se tvoří větší množství pěny, které má tendenci samozřejmě dostat se z hrnce ven. Ještě něm vařím brambory a zeleninu. Bulgur, kuskus ani pohanku v něm vařit jsem nezkoušela, protože je v kuchyni vůbec nepoužívám. Pokud bych zkoušela něco nového, dala bych vařit malé množství a teprve podle výsledku bych se rozhodla, jestli je v tomto hrnci vhodné tyto pokrmy připravovat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.15 12:00
avatar
Děkuji za snahu pomoci ale rýžovar je něco úplně jiného. Měl jsem možnost vyzkoušet i tu Vaši plastovou pomůcku a věřte mi že výsledek se opravdu nedá z rýžovarem přirovnat.
Ryzovar je tohle: http://ryzovary.heureka.cz
A krom perfektní rýže umí uvařit i nejrůznější jiné věci které se jinak rády připalují ale než bych postupoval metodou pokus omyl, doufal jsem že mi sem někdo napíše svoje odzkoušené recepty (poměr vody a suroviny). Zatím se ale nikdo nenašel :(
Od: sos®
Datum: 08.01.15 12:58

To je stejné jako v parním hrnci /jak na daném odkazu píší/ .Ten používám a je k němu na NETu řada receptů a možností. Ale stejně nakonec skončíš,jako já, u systému pokusů a omylů, Třeba brambory v tom vařím 20 minut,maso 35 atd

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.15 18:50
avatar
Mohu se zeptat na jakém odkazu? Mohla by jsi ho primo vložit do příspěvku? Mrknul bych se ale myslím ze parní hrnec je zase něco úplně jiného :( Nemyslím si že by rýžovar uvařil maso nebo brambory :( Tady je vlastně jen jedna nádoba kam se da voda a rýže a zapne se jediným tlačítkem. Žádná volba teploty nebo času.
Parní hrnec, si chci také časem pořídit.
Datum: 09.01.15 23:05
avatar

Strejda Googl říká, že nějaké recepty jsou tady nebo tady. Ostatně tady je výsledek dotazu rýžovar recepty

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ombar
Datum: 25.04.15 17:41

Čau,tak mi to dnes nedalo a vyzkoušel jsem tu pohanku v rýžovaru, Mám obyčejný Sencor z Kauflandu, dal jsem 2 odměrky pohanky,1a1/2 odměrky vody, sůl, pepř, 2 kuličky nového kořerní, 1 bobkový list + sojovku a super příloha k masu! Ani rozvařené ani tvrdé, prostě akorát! Dobrou chuť Ombar.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.