Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit kolik ještě vyrostu?

Od: linoda25 odpovědí: 13 změna:

Potřebovala bych vědět, o kolik cm zhruba ještě můžu povyrůst. Za měsíc mi bude 15, měřím 163 cm, nedávno jsem ještě vyrostla o necelý cm. Moje máma měří asi 160 cm a můj táta tak 185. Nevíte, jestli to můžu nějak zjistit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Růst člověka se uskutečňuje již v prenatální fázi (období od oplození po porod), pokračuje pak až do dosažení dospělé výšky. Růst zpravidla končí u dívek mezi 16-17 rokem, u chlapců mezi 19-21 rokem. V tempu růstu u chlapců a dívek existují určité rozdíly: zatímco v prvních 7 měsících života rostou rychleji chlapci, v dalším období až do čtyř let je tomu opačně. Pak se růst vyrovnává. Do puberty sice vstupují dívky zpravidla s nižší výškou, ale v prvních letech puberty chlapce přerůstají. Nakonec však vyšší průměrné výšky dosahují muži

Viz:
cs.wikipedia.org/...

paja*
hodnocení

1x

Tady si to zkus spočítat.

rustovyhormon.cz/...

lidka*
hodnocení

0x

Podle mého laického názoru a zkušeností bych předpokládala, že ve Tvém věku povyrosteš maximálně o 5 cm. Tabulky na to asi nebudou (ale to bys asi na netu našla). Zkus to u své doktorky, ta by Ti měla nejspíš poradit, protože Tě zná.

Ale jinak si myslím, že Tě výška trápit nemusí, pokud zrovna nechceš být modelka nebo "miska". Ale držím palce, ať dorosteš tak, jak si představuješ! Mamce si přerostla přes hlavu, ale táta to určitě bude jistit! *vtip*

martina30*
hodnocení

0x

Tak jak jsem slyšela tak jak přestane růst noha tak přestáváme růst,ale při dnešní chemii možná nějakej malej cm povyrosteš,ale nepočítej už s tím moc.U chlapů je ti jinak Ti mohou růst až do 18 let i více*nevi*

hodnocení

0x

No mě když bylo 15 tak jsem měřil jen 160 cm a za pár let jsem se vytáhl na 182 cm.

to jsme na tom stejně, kolem 15-ti jsem byl 2. nejmenší a teď mám 187cm - dle posledního měření někdy ve 20-ti. Od té doby jsem se nepřeměřoval ;)

linoda25
hodnocení

No jo, ale u chlapů je to jiný ne?

jeame

Tak to mě je 12 a měřím 175 takže mi to podle toho jednoho příspěvku moc nevychází :)

seuss*
hodnocení

0x

z toho co vim o genetice, tak muj rozum jednoznacne odpovida tvoji otazce: NE. Neni mozny predpovedet jak kterej gen a ve ktere generaci se projevi. V tve DNA se muze projevit gen tveho pradedy, ktery byl velikej oproti malemu otcovi - ber to jenom jako priklad, jednoduse tohle je skryty v nasem kodu DNA a nikdo z lidi neumi precist celej llidskej genom a zaroven jakkoliv extrapolovat takhle konkretni informace... a to tu vlastne mluvim o genetice. ty ses ptala, zda to lze zjistit z vysky tvych rodicu, to v zadnym pripade. v genetice to mozna 100%ne urcit pude, nekdy.

vojtahavel*
hodnocení

0x

Je to nezjistitelné, ale bývá to u holek někde mezi výškou otce a matky.

doplněno 15.02.09 21:59:

myslím tím konečnou výšku

giovanka*
hodnocení

0x
mouse*

Zdravím, to je moc pěkný článek, ale v praxi moc nefunguje. Asi jsem nějaká zvláštní vyjímka :), můj táta měří 170cm, máma 158cm a já ačkoliv jsem ženská jsem přerostla oba - mám 173cm *smich*:D.

ifka*
hodnocení

0x

Můj syn má 13let a 3měsíce.Měří 182cm.To by mě taky zajímalo kam až vyroste..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]