Vaříte ze skopového masa?

Od: Datum: 20.11.14 07:03 odpovědí: 2 změna: 20.11.14 09:26
avatar

Dobrý den, podařilo se mi sehnat mladou zabitou ovci, vzaly jsme si ji s dcerou napůl.

Když mám kousek skopového, zpravidla jej upeču na česneku a majoránce, se špenátem a knedlíkem. Ale teď toho masa mám víc a nedá se to jíst pořád na jedno brdo. Proto by mě zajímalo, jak upravujete skopové vy.

Vím, že na netu je nepřeberně receptů, už jsem se jimi probírala, ale není to odzkoušené. Raději bych, abyste mi napsali recept na něco, co skutečně doma připravujete, co vám chutná a co se vám osvědčilo. Děkuji, Jaga.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.11.14 07:47
avatar

Co takhle pilaf?

Udělá se česnekový základ - olej + česnek, skopové, nakrájené na kousky se tam dá s mrkví, nakrájenou na kolečka, s trochou sušených meruněk a rozinek. Může se tam dát trošičku orientálního koření. Osmahnete to, až to pustí vodu, chvíli dusíte na málo vodě, pak doplníte vodu na 2 prsty nad maso, osolíte a pokryjete opranou rýží a ta se na tom udusí. Když rýže vypije všechnu vodu, je to hotové. Pokud si na to netroufáte, rýži si udělejte zvlášť, ale takhle je to lepší.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 20.11.14 09:26

Celkem cato mivame maso kozi (z kozlete), coz neni vzdalene extra od skopoveho. Kdyz je maso mlade (do pul roku stari), tak jeste tolik netahne. delame klidne v trojobalu, opecene (s bramborem), gulas. Kdyz je maso starsim bez cesneku se nepohnete. takze jenom vicemene pecene.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.