Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych doufat, že někdo zná účinnou babskou radu na léčbu dlouhotrvající rýmy u tříletého dítěte. Efekt přes lékaře a recepty je nulový.
Moc děkuji, vyzkoušíme vše, co doporučíte.
Dítě už umí smrkat? Rýma, to je těžký problém. Víte že už bylo diagnostikováno 200 virů, které rýmu způsobují? To znamená, že ani imunita po delší dobu nefunguje, protože je přítomen jiný vir. Pomoci lze pouze posílením imunity. Nezapomeňte stále smrkat a čistit nos, aby se infekce nepřenesla Eustachovou trubici do středouší. A také, aby trubicí mohlo ucho větrat a srovnávat tlak.
Později, prosím, napište, co dítěti pomohlo. Tato informace pomůže nám všem.
Děkuji moc. Našemu Ondrovi ale nosní dírky neprolejeme. To by nás snad přizabil. Potíž je i s braním léků.
Jestli chlapec nesmrká, dá se koupit taková věc na vysavač, funguje jako odsávačka nosu velice dobře a bezpečně. Když jsem hlídala dítě, tak jsem ji používala podle pokynů maminky. Velmi rychle a účelně.
Nám pomohlo napařování nad hrncem s teplou vodou a přetaženým ručníkem přes hlavu. Ale Betynka to tedy těžce nesnášela. Pak pomohl obvykle pobyt na horách - po dvou dnech vysmrkala všechny nudle a byl klid.
Bohužel, pak stonala hodně, až musela mít individuál a dva roky jsem ji učila doma. Nepomohla nosní mandle, stále se střídaly virózy s angínami. Až pak pomohlo vyndat mandle krční. To byl zlom, dítě ozdravělo a rozkvetlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.