Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčení rýmy

Od: starena* odpovědí: 12 změna:

Chtěla bych doufat, že někdo zná účinnou babskou radu na léčbu dlouhotrvající rýmy u tříletého dítěte. Efekt přes lékaře a recepty je nulový.

Moc děkuji, vyzkoušíme vše, co doporučíte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dítě už umí smrkat? Rýma, to je těžký problém. Víte že už bylo diagnostikováno 200 virů, které rýmu způsobují? To znamená, že ani imunita po delší dobu nefunguje, protože je přítomen jiný vir. Pomoci lze pouze posílením imunity. ;) Nezapomeňte stále smrkat a čistit nos, aby se infekce nepřenesla Eustachovou trubici do středouší. A také, aby trubicí mohlo ucho větrat a srovnávat tlak.

doplněno 19.11.14 16:12:

Později, prosím, napište, co dítěti pomohlo. Tato informace pomůže nám všem. ;)

pb®
hodnocení

3x
Taky mám doma tříleté dítě a tohle znám. Ne sice neustálou rýmu, ale dlouhou tak 14dní a v zimním období se opakuje, to vše s nástupem do školky, před tím rýmu jen jednou.
Moje doktorka říká, že takhle malé děti ještě neumí efektivně smrkat, musejí se odsávat. Minimálně 5x denně prolít nos slanou vodou a odsát. Při prolévání se voda leje do jedné dírky a z druhé musí vytékat. Po vyčištění aplikovat kapky do nosu, buď volně prodejné, nebo antibiotické, pokud už je rýma zelená. Díky úzkým trubičkám u dětí snadněji vznikne zánět a také rýma déle trvá.
Dát dítě do vany s hodně teplou vodou, aby se pěkně prohřálo. Dávat Sinupret na uvolnění dutin, cibulový čaj, Imunoglukan na posílení imunity. Hodně pít teplé nápoje, dítě nechat dostatečně dlouho doma, aby mělo čas na rekonvalescenci. Je to úplně normální a s nástupem do školky to mají snad všechny děti. Při opravdu výrazné nemocnosti nechat vyšetřit nosní mandli, případně odstranit.
Potíž je v tom, že lidi musí chodit do práce, proto šoupnou do školky i nemocné dítě a onemocnění pak v kolektivu pěkně koluje a mutuje. Zrovna minulý týden vysvětlovala učitelka jedné Ukrajince, že nemůže dávat dítě do školky se zelenou rýmou no a tento týden jsem se zelenou rýmou doma se synem já.
starena*
hodnocení

Děkuji moc. Našemu Ondrovi ale nosní dírky neprolejeme. To by nás snad přizabil. Potíž je i s braním léků.

Jestli chlapec nesmrká, dá se koupit taková věc na vysavač, funguje jako odsávačka nosu velice dobře a bezpečně. Když jsem hlídala dítě, tak jsem ji používala podle pokynů maminky. Velmi rychle a účelně.

pb®
Nemá cenu se s dítětem prát, musí se nějak diplomaticky zpracovat. Já si pořád stěžuju, že kočku čapnu, dám jí prášek, nakapu do oka, vyčistím zuby a dítě není za co chytit, chybí mu na to kůže za krkem a člověk aby na tom spratkovi klečel. Na prolití nosu jsem používala sprej Physiomer. Dobrá věc, ale taky dlouho nevydrží a jedna rýmička tak vyšla na pár stovek. Doktorka doporučila na proplachování konvičku Rhinohorn. Na jaře bylo použití nemyslitelné, teď si syn prolévá nosní dírky sám, až mě to překvapilo. Takže počkejte, nenuťte ho a ono to přijde samo.

hodnocení

2x

Vyzkoušeli jste každodenní pobyt (min. 5 hodin) na čerstvém vzduchu, za každého počasí, za každého stavu dítěte (pokud je bez teplot)? Je to běh na dlouhou trať, omlouvá pouze teplota -10°C nebo lijáky, ale funguje ;) no a samozřejmě, výsledky nejsou vidět do týdne...

hodnocení

0x
Školka, což... taky si ráda nechám poradit. Dcerka soplí už druhým rokem, dvouletý synek nastoupil letos a je to to samé. :-/ O delších prázdninách je vždycky klid.

eulalie*
hodnocení

0x

Dlouhotrvající rýma u malého dítěte? A co alergie? Není na něco dítě alergické? To by vysvětlovalo tu dlouhotrvající rýmu.

dejavu*
hodnocení

0x

Nám pomohlo napařování nad hrncem s teplou vodou a přetaženým ručníkem přes hlavu. Ale Betynka to tedy těžce nesnášela. Pak pomohl obvykle pobyt na horách - po dvou dnech vysmrkala všechny nudle a byl klid.

Bohužel, pak stonala hodně, až musela mít individuál a dva roky jsem ji učila doma. Nepomohla nosní mandle, stále se střídaly virózy s angínami. Až pak pomohlo vyndat mandle krční. To byl zlom, dítě ozdravělo a rozkvetlo.

hodnocení

0x

U nás opravdu pomáhalo napařování nožiček. Nožky do lavóru s dost teplou vodou (samozřejmě ne horkou, máte rozum), postupně přilévat. Vydržet aspoň 10 minut, 1/4 hodiny. Až se nožičky prohřejí, zabalit do teplých ponožek a do postele. Opakovat každý den, za 3-4 dny jsme měli pokoj.

starena*
hodnocení

Všechny zkušenosti jsou inspirující, děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]