Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správně naporcováni krocana

Od: krocan* odpovědí: 8 změna:

Zdravím ,

prosím o radu, objednala jsem si vtětšího krocana, bude vykuchán ,to jo,ale já mám obavy, že si ho blbě naporcuji do mražáku. Nejsem žádná zkušená hospodyně, prozatím)) Poradíte jak co nejlépe nabalíčkovat , nebo nějaký link, jak na to?

Jsem laik a nerada bych to zpackala.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zase nevím, jestli nejdu s radou s "křížkem po funuse", třeba už máte naporcováno. Ale když tak pro příště - na tomto odkazu je názorné video s českým, podrobným komentářem, jak naporcovat nejenom krůtu, ale i kuře, vykoštění stehen i celého kuřete - třeba na roládu. Sama jsem se videi nechala inspirovat, tak můžu s čistým svědomím vřele doporučit! palmovka-drubez.cz/...

Zmatenko, díky moc! *pusa* *palec*

Vykostit kuře neumím, ale podle Vašeho polopatického postupu si myslím, že to dokážu. Chci to vyzkoušet v neděli, jen co mi děda nabrousí nože. Díky za radu, člověk se učí celý život. *:)* Jaga.

Jen jedno mi nějak uteklo - kůže se nechává na tom plátu, nebo se stáhne pryč?

Babuško-záleží na Vás jak to uděláte,manželka pokud na gril,na roládu-nechá kůži,pkd na řízky v trojobalu,tak kůži odstraní a dá do vývaru se skeletem!

Na roládu vždycky kůži nechávám na mase, mám tak větší jistotu, že bude držet pohromadě. Nehledě k tomu, že povrch pečené rolády je pak chutnější s křupkavou kůží navrchu. Naši to tak alespoň mají rádi. A ostrý nůž je fakt potřeba :) Přeju vám, aby se to povedlo (a když ne napoprvé, příště určitě!) a dobrou chuť k nedělní baště přeje Zmatenka.

dejavu*
hodnocení

3x

Dobrý den,

vycházejte z toho, jak si s ním budete počínat pak, co z něho chcete kuchtit. Jinak můžete vzít za vděk inspirací, jak se porcuje krocan pečený a podle toho to udělat, viz videa zde

https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+carve+turkey

krocan*
hodnocení

Děkuji,

pustím si to a omrknu.

athenaise*
hodnocení

2x

Ahojky, já porcuji asi takhle: odříznu stehna, křídla, krk, prsa a zůstane mi skelet. Ten spolu s krkem a křídly dávám do balíčku "na polévku", prsa zvlášť na minutky a pod, stehna zvlášť na upečení. Stehna a křídla mají u skeletu kloub a tak je to jednodušší když to naříznu a pomocí rukou trochu zlomím v kloubu a doříznu.

krocan*
hodnocení

Děkuji,

takže mám na to jít jak na velké kuře. Jsem zvažovala co je lepší, jestli dvě krůty, nebo velký krocan. Nakonec jsem se vzala krocana. Kůži asi povařím kočkám, nebo psům, ta bude mastná. Na vývary si nechám teda skelet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]