Správně naporcováni krocana

Od: Datum: 19.11.14 08:55 odpovědí: 8 změna: 22.11.14 14:44

Zdravím ,

prosím o radu, objednala jsem si vtětšího krocana, bude vykuchán ,to jo,ale já mám obavy, že si ho blbě naporcuji do mražáku. Nejsem žádná zkušená hospodyně, prozatím)) Poradíte jak co nejlépe nabalíčkovat , nebo nějaký link, jak na to?

Jsem laik a nerada bych to zpackala.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.11.14 09:02
avatar

Ahojky, já porcuji asi takhle: odříznu stehna, křídla, krk, prsa a zůstane mi skelet. Ten spolu s krkem a křídly dávám do balíčku "na polévku", prsa zvlášť na minutky a pod, stehna zvlášť na upečení. Stehna a křídla mají u skeletu kloub a tak je to jednodušší když to naříznu a pomocí rukou trochu zlomím v kloubu a doříznu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krocan
Datum: 19.11.14 09:12

Děkuji,

takže mám na to jít jak na velké kuře. Jsem zvažovala co je lepší, jestli dvě krůty, nebo velký krocan. Nakonec jsem se vzala krocana. Kůži asi povařím kočkám, nebo psům, ta bude mastná. Na vývary si nechám teda skelet.

Datum: 19.11.14 09:09
avatar

Dobrý den,

vycházejte z toho, jak si s ním budete počínat pak, co z něho chcete kuchtit. Jinak můžete vzít za vděk inspirací, jak se porcuje krocan pečený a podle toho to udělat, viz videa zde

https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+carve+turkey

Ohodnoceno: 3x
 
Od: krocan
Datum: 19.11.14 09:14

Děkuji,

pustím si to a omrknu.

Datum: 19.11.14 18:23
avatar

Zase nevím, jestli nejdu s radou s "křížkem po funuse", třeba už máte naporcováno. Ale když tak pro příště - na tomto odkazu je názorné video s českým, podrobným komentářem, jak naporcovat nejenom krůtu, ale i kuře, vykoštění stehen i celého kuřete - třeba na roládu. Sama jsem se videi nechala inspirovat, tak můžu s čistým svědomím vřele doporučit! http://www.palmovka-drubez.cz/o-nas

Ohodnoceno: 5x
 
Datum: 22.11.14 05:28
avatar

Zmatenko, díky moc! *pusa* *palec*

Vykostit kuře neumím, ale podle Vašeho polopatického postupu si myslím, že to dokážu. Chci to vyzkoušet v neděli, jen co mi děda nabrousí nože. Díky za radu, člověk se učí celý život. *:)* Jaga.

Jen jedno mi nějak uteklo - kůže se nechává na tom plátu, nebo se stáhne pryč?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.11.14 13:18
avatar

Babuško-záleží na Vás jak to uděláte,manželka pokud na gril,na roládu-nechá kůži,pkd na řízky v trojobalu,tak kůži odstraní a dá do vývaru se skeletem!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.11.14 14:44
avatar

Na roládu vždycky kůži nechávám na mase, mám tak větší jistotu, že bude držet pohromadě. Nehledě k tomu, že povrch pečené rolády je pak chutnější s křupkavou kůží navrchu. Naši to tak alespoň mají rádi. A ostrý nůž je fakt potřeba Přeju vám, aby se to povedlo (a když ne napoprvé, příště určitě!) a dobrou chuť k nedělní baště přeje Zmatenka.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.