Nejste přihlášen/a.
Můj přitel mi pořád různě lichotí a je v tom originální. Tak bych se chtěla zeptat, jak mu můžu já originálně polichotit příteli? Abych mu taky někdy udělala radost
Předem děkuji za odpovědi
Napište sem prosím nějaké lichotky
třeba něco ve stylu : volali mi z nebe že se jim ztratil ten nejkrásnější andílek ... neboj já tě neprozradím
Andílky, prdýlky, broučky, slimáčky, srdíčka, čertíčky a jiné zpotvořeniny nepoužívat. Většině normálních kluků jsou podobné zdrobněliny nepříjemné.
Na mého dědu spolehlivě platí jen jedna pochvala: když něco opraví, když se mu něco povede, řeknu:
Člověče a na to jsi vážně přišel sám? Tak to by mě opravdu nenapadlo, že se to takhle dá udělat! To seš teda dobrej! No jo, to je ten chlapskej mozek. Jaga.
Občas to myslím i kapánek ironicky, ale dávám si pozor, aby to neprokoukl.
Dobrý den, pokud to není v jasném rozporu s pravdou, tak obdivujte jeho inteligenci. Pochvala je vždy příjemná (a když je myšlena vážně, tak je to lepší). Zdravím!
doplněno 15.11.14 22:32:Tak, pozor - andílek, chrobáčik a podobné infantilní žvatlání nejsou to nejlepší. Stačí ta pochvala, pozornost a přiměřený obdiv (pokud je za co).
Nesoupeřte s ním v originalitě (navíc, co jste napsala, není ani až tak originální, ale poměrně otřepaný balící postup, změněný podle situace).
Kdybyste vytvořila nějaký originální konstrukt, navíc by mohl působit značně nevěrohodně a teatrálně.
Pokud je vaším cílem přítele potěšit a udělat dobře jeho egu, místo toho ho trumfnout, dovolte mu, aby on byl ta jednička.
Ptát se ho na to, co dělá, obdivovat ho, jak je šikovný a chytrý, mužný, statečný, na to se chytí každý chlap. Neznám ani jediného, u kterého by to nezabralo.
Vzpomínám na jednu krásnou povídku od Nepila, kdy psal o ženském lichocení své manželky, když vyčistil sifon, jak mu dělá dobře, když ho manželka lituje, když se od toho uprasil a servíruje mu pak pribiňák, protože mu jistě vysláblo a že i když si uvědomuje, že je to cílená technika od ní, aby posilovala, aby on dělal, co ona chce a potřebuje, dělá mu takhle péče a starostlivost a obdiv nad tím, co udělal, děsně dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.