Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jde o ranný potrat či nikoli.
Mám pravidelnou menstruaci 29 dní.
Menstruaci jsem měla 11.9. 2014 - Další měla přijít 9.10. 2014, ale nepřišla. Pochopila bych, kdyby se zpozdila o den což se mi už stalo.
Od 11.10. Do 17.10. jsem měla plodné dny, s přítelem jsme měly nechráněný styk 12 a 14.
Pár dní se nic nedělo, v průběhu skoro dvou týdnů jsem pociťovala abnormální únavu, velice časté močení, zácpu, a střídavě teplo a zimu. Udělala jsem si jeden těhot. test a vyšel negativní, tak jsem tomu nechala volný průběh, myslela jsem že je na testování ještě brzo.
Jenže potom mě chytly neuvěřitelné křeče v podbřišku, nemohla jsem pomalu dojít ani na wc a to ho mám vedle pokoje. Najednou začalo silné krvácení, křeče, bolest zad. Když mám menzes tak mě nic moc nebolí, ale tohle byla opravdu síla,dohnalo mě to až k breku. To krvácení bylo silné jen den a půl, pak se to sklidnilo. Trvalo to - 5, 6 dní ty dva poslední dny bylo už jen špinění.
Poté už jsem neměla žádné příznaky těhotenství.
Pak jsem měla plodné dny od 9.11. do dneška 15.11. a styk jsem měla toho 9.11.
S přítelem miminko chceme jen nevíme co se to stalo, chtěla jsem počkat, že si udělam ještě jeden test, ale nevím jestli to není zbytečné. U doktora jsem taky zatím nebyla mam strach co mi řekne.
Nevíte někdo, nebo nestetkali jste se stím někdy jestli jde o ranný potrat?
Děkuji za odpovědi
Nevím, jak to bylo u vás, to může posoudit jen gynekolog, ale na genetice jsme se učili, že velmi často v ranné fázi těhotenství zaniká, když např. není něco v pořádku a že to žena ani neznamená a vnímá to jako opožděnou menstruaci. Genetik nám říkal, že se to stává natolik často, že mu vždy vrtá hlavou, jak vlastně může vzniknout tolik nechtěných těhotenství.
Pokud to byla mestruační porucha, která vzniká např. díky cystě, vysoko narostlé děložní výstelce a menšímu množství progesteronu, který se stará o její odlučování, může to takto víc bolet a být silné.
Pokud to byl ranný potrat, nebylo asi něco v pořádku a tělo si pomohlo samo, netrapte se tím, za čas určitě znovu přijdete do jiného stavu a bude to v pořádku. Hlavně z toho nenervujte.
Zdravím, ano, je to možné. Takto se projevuje potrat i třeba mimoděložní těhotenství, jaká byla barva krve? Jasně červená, nebo tmavá?
Nicméně opravdu nechápu, že jste s abnormálním silným krvácením a bolestmi, které Vás rozbrečely a nemohla jste chodit, ihned nejela na pohotovost.
V nejbližších dnech neprodleně zajděte za gynekologem - po samovolném potratu, i když část z nich proběhne bez jakýkoli potíží a ženy o něm ani nevědí, by se měla zkontrolovat děloha, zda v ní nezůstaly případné zbytky embrya.
doplněno 15.11.14 16:56:Nebojte, případným raným potratem dává tělo ženy najevo, že s plodem nebylo vše v pořádku, prostě přírodní selekce. Uvádí se, že třetina těhotenství končí právě raným potratem, mnoho jich ani neví, že potrat prodělalo, považují to za silnější menses. Gynekolog jedním mrknutím zjistí, na čem jste, a jestli je všechno v pořádku.
Doporučuje se ovšem pár týdnů sexuální zdrženlivosti, ale to už předbíhám, vždyť ještě nevíme, co to vlastně bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.