Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocelový prsten nečerná?

Od: luluu odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

zčerná ocelový prsten nebo ne? Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No prsten z chirurgické oceli je barevně stálý, neoxiduje, nečerná.

Jiná věc je jeho tvrdost. To může být samozřejmě výhoda, jen velmi těžko ho poškodíte, na druhou stranu, pokud vám v něm například ztloustne prst, tak ho nepřeštípnete (coé je jinak poslední záchrana v takovýchto případech u zlata nebo stříbra), sundáte ho snad jedině rozbrušovačkou.

doplněno 15.11.14 09:25:

Anebo a la dejavu. To je opravdu pěkné a v životě jsem o tom neslyšel. (Pravda, se mnou to nikdy tak daleko nedošlo, zatím mi vždy stačilo naslinit prst.

dejavu*

Ocelový prsten opravdu nečerná. Jinak ke kolegovi:

Geniální trik na sundání narvaného prstýnku na oteklém prstu, často využívaný i sestrami ve špitálech:

doplněno 15.11.14 09:24:

Chirurgická ocel se liší od obyč. ocele, např. nerezaví.

luluu
hodnocení

je rozdíl mezi obyčejnou ocelí a chirurgickou? nebo nevím, když prsten stojí 150,-, tak aby mi opravdu nezčernal..

hodnocení

1x

Pokud je to nerez ocel (chirurgická), tak ta svoji barvu nemění.

Na druhou stranu manželka má prsten z běžné oceli černěné po kovářsku v oleji a tam naopak se to černění ošoupává a prsten získává původní šedou ocelovou barvu.

babusa*

Nosím prstýnky z chirurgické oceli několik roků a nečernají,jsou pořád stejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]