Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepříjemný pocit při močení (pálení)

Od: anony* odpovědí: 6 změna:

ahoj, mám takový dotaz. Když vypiju málo tekutin a jdu nazáchod a při močení mě to pálí. Je to opravdu jen když vypiju málo tekutin. Myslíte, že to může být nějaký zánět? a nebo dokonce cukrovka? Nemám moc velké pocity žízně, ale když dlouho nepiju začne mě to při močení pálit. Děkuji za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Ledvinné soli při zahuštění (když není dostatek vody v moči), tvoří krystalky, které vám poškozují sliznici, typicky tohle dělá třeba urátová drť, která je ostrá jako malinké jehličky. Není to vidět pouhým okem. Taky to dělají bakterie, které při zánětu rozrušují sliznici močového měchýře.

Musíte víc pít, abyste si nepoškozovala ledviny a nedělaly se vám tam kameny a nechte si udělat i rozbor moči, jestli nemáte dnu, jinou metabolickou poruchu nebo infekci.

Pálení při močení též vyvolává chlamydiová infekce.

doplněno 15.11.14 12:34:

Vůbec není zač. Podle toho, že vás to netrápí stále, ale jen, když pijete, soudím, že to budou spíš ty krystalky, než infekce nebo dráždivý měchýř.
Jednou mne urátová drť potrápila tak, že jsem skončila ve špitále se zablokovanou ledvinou a bylo to strašné. Nemohla jsem jíst a pít po zubní operaci a za tři dny nastalo tohle peklo, ledvina přestala na 14 pracovat a šla jsem z jedné koliky do druhé, mále jsem o ni přišla. Tak na to buďte opatrná, prosím a nechte si moč vyšetřit. Budu ráda za zpětnou vazbu, když napíšete, co to bylo u vás. Možná na to nepřijdou hned, tak se obrňte trpělivostí.

doplněno 15.11.14 12:35:

Uáá, pardon, mělo tam být jen když málo pijete, nikoliv když pijete. To je přesný opak.

anony*
hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Může to být zánět močových cest.Měl jsem něco podobného.Zašel jsem si k lékaři a ten předepsal léky.Píjte hodně piva ,aby se bacily vyplavily.

hodnocení

0x
Myslim,ze zanet to nebude.Nejsem lekar,takze na tyto otazky je tezke odpovidat...Zajdi si k odbornikovi,urologovi,tam je to 100 procentni.A co je dulezite pro lidsky organismus? Pit a pit,denne alespon 2-3 litry ciste pitne vody a bylinnych caju.Ledviny potrebuji vodu...

pohanka*
hodnocení

0x

Jako první pomoc si kupte urologický čaj /ledvinový/. Dle popisu pijte dvakrát deně. Já kupuji volně sypaný, třeba Gešíkův, spařím jednu lžíci, přiměřeně velkému hrnku, po chvíli přecedím. Přesný návod na obale. Ráno piju nalačno. Někdy stačí pít tento léčivý čaj tři - čtyři dny. Záda a nohy držet v teple.

Ledviny, močový měchýř i cesty Vám poděkují. Pokud nepříjemné pocity - bolesti neustanou, navštivte lékaře. Jinak je též dobrá plznička. Místo kávy si uvařte též nějaký dobrý čaj, občas vlažnou vodu s citronem apod.

hodnocení

0x

Snažte se pít, i když nemáte žízeň. Vždyť i hlad je převlečená žízeň. Jinak si zaděláte na problémy s moč. měchýřem nebo ledvinami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]