Kuřecí játra

Od: Datum: 12.11.14 17:27 odpovědí: 10 změna: 24.11.14 11:21

dobrý večer,poradíte co mám udělat z kuřecích jater? Ne prosím omáčku děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.11.14 17:32
avatar

Třeba paštiku nebo je osmažit jako řízečky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.11.14 17:33

Možností je více: paštika, játrové kendlíčky, čína, nejjednodušší přírodně opéct.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.11.14 17:46
avatar

http://varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnzlqypdhu&cof=FORID%3A11&ie=UTF-8&q=kuracia+pe%C4%8De%C5%88&x=0&y=0

(I když, co se mě osobně týká, já bych jakákoliv játra nejspíš ekologicky šetrně zlikvidoval, než abych to jedl...)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: niki82
Datum: 12.11.14 17:52

Já mám nejradši játra opečená na oleji, pak se odeberou na talíř a přikryjou. Na pánvičku se dá zesklovatět cibulka a přileje se bílé víno. Játra se přidají do vína s cibulkou, prohřejou a přidá se čerstvá majoránka. Nejlepší dobrota!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.11.14 17:53

udělat špízy játra ,slaninu, cibuli pěkně okořenit a k tomu brambory

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 12.11.14 22:02
avatar

Do alobalu dám omyté a osušené drůbeží jatýrka, posypu grilovacím kořením, opepřím , přidám drcený kmín, nakrájím cibuli na kolečka a pocákám olejem. Alobal uzavřu, dám do pekáčku a do rozpálené trouby asi na 25 minut a pak odkryju alobal a dopeču asi 10 minut. K tomu brambor , nebo hranolky a tatarka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: josefnikl
Datum: 12.11.14 22:22

anglická slanina - delší plátky: lehce je potřít půl lžičkou medu, na ně položit kousky kuřecích jater / cca velikosti vlašského ořechu/, osolit, opepřit. Slaninu s játrem srolovat, spíchnout párátkem a vyskládat do pekáčku vedle sebe. Na půl kg jater je potřeba cca půl kg plátkové slaniny. Trouba na cca 170 st. cca 20 - 30 min. a tak.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.11.14 22:25
avatar

zdravím.!

Kuřecí (Krůtí) jatýrka dělám běžně tak, že je po rozmražení osuším a posypu grilovacím kořením a šoupnu na pánev, kde už je zesklovatělá cibulka. Podliju to troškou vody s Masoxem. (Nepřehánět) a podusím.

Stačí 10.min.

jako příloha je dobrá rýže, nebo dobrý knedlík.

Špatný knedlík poznáte na omak. Je příliš měkký a podivuhodně žlutý. (Příliš éček)... Nebrat.!

Ovšem nejlepší, jako příloha je dobrý chleba.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.14 00:17
avatar

Já miluji: na kostičky špek, když pustí omastek, přisypat nadrobno nakrájenou větší cibuli, nechat zesklovatět. Přidat očištěná, blanek zbavená a překrojená játra. Posmažit společně. Ne dlouho, pak ztrácejí křehkost. Pepř, majoránku, sůl. Promíchat odstavit, hotovo. S bramborem, s chlebem a okurčičkou. ;) Když k rýži, pak před pepřem a majoránkou přilít vodu, zahustit rozkvedlanou moukou, povařit, majoránku, pepř a sůl. Dobrota. Všechna drůbka miluji.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: tatranka
Datum: 24.11.14 11:21

Šalotka, červené víno, slanina, rozmarýn, med (sůl, pepř)... na pánvi.. k tomu brambor nebo chleba

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.