Nejste přihlášen/a.
dobrý večer,poradíte co mám udělat z kuřecích jater? Ne prosím omáčku děkuji
Já miluji: na kostičky špek, když pustí omastek, přisypat nadrobno nakrájenou větší cibuli, nechat zesklovatět. Přidat očištěná, blanek zbavená a překrojená játra. Posmažit společně. Ne dlouho, pak ztrácejí křehkost. Pepř, majoránku, sůl. Promíchat odstavit, hotovo. S bramborem, s chlebem a okurčičkou. Když k rýži, pak před pepřem a majoránkou přilít vodu, zahustit rozkvedlanou moukou, povařit, majoránku, pepř a sůl. Dobrota. Všechna drůbka miluji.
Do alobalu dám omyté a osušené drůbeží jatýrka, posypu grilovacím kořením, opepřím , přidám drcený kmín, nakrájím cibuli na kolečka a pocákám olejem. Alobal uzavřu, dám do pekáčku a do rozpálené trouby asi na 25 minut a pak odkryju alobal a dopeču asi 10 minut. K tomu brambor , nebo hranolky a tatarka.
anglická slanina - delší plátky: lehce je potřít půl lžičkou medu, na ně položit kousky kuřecích jater / cca velikosti vlašského ořechu/, osolit, opepřit. Slaninu s játrem srolovat, spíchnout párátkem a vyskládat do pekáčku vedle sebe. Na půl kg jater je potřeba cca půl kg plátkové slaniny. Trouba na cca 170 st. cca 20 - 30 min. a tak.
zdravím.!
Kuřecí (Krůtí) jatýrka dělám běžně tak, že je po rozmražení osuším a posypu grilovacím kořením a šoupnu na pánev, kde už je zesklovatělá cibulka. Podliju to troškou vody s Masoxem. (Nepřehánět) a podusím.
Stačí 10.min.
jako příloha je dobrá rýže, nebo dobrý knedlík.
Špatný knedlík poznáte na omak. Je příliš měkký a podivuhodně žlutý. (Příliš éček)... Nebrat.!
Ovšem nejlepší, jako příloha je dobrý chleba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.