Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
Snad mi tu bude schopný někdo říct více. Mám 3 týdenní miminko, dnes ho hospitalizovali v nemocnici na JIP se zápalem plic. Jak dlouho asi může trvat léčení, a jaký pak bude režim dál? Mám ještě 4 letého chlapečka, do školky určitě nepůjde aby něco nechytnul a nedotáhnul to domů, ale je potřeba po vyléčení nějaký speciální režim? Jsou to jen otázky, kdyby někdo měl osobní zkušenost. V nemocnici mi skoro nic neřekli. Vím že léčení se nedá přesně určit na jak bude dlouho.
Dobrý den. Nevím, jak Vaše miminko vypadá, ani to, jakou pneumonii má, proto napíšu jen obecně. Bude dostávat antibiotika, podle typu pneumonie, samozřejmě do žíly přes infuzní pumpu. Mělo by dostávat kyslík a mělo by dostávat léky na odkašlávání. Mělo by dostávat hodně vitamínů, proto byste ho měla kojit, to se domluvíte už se sestřičkami na oddělení, přeci jen to na JIPu nemusí být povoleno. Běžně se pneumonie léčí i 2 měsíce! Jde jen o to, jak silná je a jak moc už je rozvinutá. V každém případě Vy se zamyslete nad tím, kde mohlo Vaše dítě pneumonii dostat. Vlbec totiž není pravdou, že je vždy pneumonice infekční! Často bývá, zejména u malých dětí je to ze 4/5, neifkeční! To znamená, že jste ho třeba špatně dala odříhout a zbytek stravy se mu dostal do plic a způsobil takovéhle problémy, nebo mohlo někde nastydnout ofouknutím. Udělejte opatření, aby se toto už neopakovalo, protože je to pro takhle malé miminko docela velký problém, ale je řešitelný, nemějte strach! Hodně síly prckovi!
Cobrák
Nekojím, jelikož nemám čím. ALe když zpětně vezmu co a jak, tak jsem se starším synem byla 27.12 v kostele podívat se na jesličky. Jelikož hodně foukalo, tak prcka jsem nechala doma, ale do dvou dnů měl starší kluk horečky a dost kašlal, teť už je v pořádku, ale od něj se to rozneslo na celou rodinu. S prckem jsem nikde nebyla, protože se narodil dřív. Termín porodu jsem měla až 1.1. . Jediné co mi paní doktorka vlastně řekla, že antibiotika dostává do žíly, je na kyslíku a po prvním krmení, že kyslík odpojí. U staršího syna moc nemoci nebyly, ten se narodil na jaře, ale tohle mě popravdě vyděsilo. Když člověk vidí toho malýho prcka jak je napojenej na hadičky a nemůže nic dělat a vlastně ani pořádně neví co se děje. Každopádně děkuji za odpověď.
Dnes ma muj prdous 4 roky, ale kdyz mel 4 mes.,tak prisly mega horecky, kdy uz nic nepomahalo, do toho prisernej kasel, do toho vanoce a nase dr.dovolena, takze okamzite jsme leteli na pohotovost, kde okamzite rentgen a uz jsem tam s malym zustala na JIP.Doma me tehdy cekal dalsi 4 lety chlapecek, ktery zustal doma s tatinkem a moji mamkou. Nasadili hned ATB, ktere malej dostaval v podobe sirupu ke spapani a do toho asi 3x za den mu davali inhalaci, kdy mu nasadili na pusinku masku, aby to dychal, vdechoval na roztazeni dychaci trubice a to musel dychat 3x denne a ted nevim presne jak dlouho, ale neco mezi 20-30 minutama to bylo, takze to byl pro me trosku boj ho u toho udrzet.Nepamatuju se, ze by mu davali ATB v podobe injekce do zily.Po tydnu nas pustili domu a vse uplne v pohode.Taky jsme nechapala,kde chytil zapal plic, protoze na vse davame pozor a bum, presto se to stalo..Vsechno bude v pohode, nebojte, jde o to jen vydrzet s mimiskem par dni v nemocnici a leky hned zaberou, tak to bylo u nas a u vas verim, ze bude to same..Moc drzim palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.