Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup zimních věcí

Od: tom21 odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

začal jsem chodit do práce a jelikož mám už své peníze, chci dát tak 3-4 tisíce na nákup zimních věcí. Doteď mi věci kupovali naši od vietnamců do 300 za kus (a 400 za boty), já si chci koupit

Kalhoty
Bundu
Boty

Myslíte že nějaké lepší (ne od Vietnamců) se dají za 3-4 tisíce pořidit (nemyslím za kus, myslím za všechny ty 3 položky) a máte nějaká nápady, rady, tipy? Klidně i nějaká doporučení? Cokoliv Vás napadne. Jsem z vesnice, takže asi někam budu muset zajet, protože tu žádné obchody s oblečením nejsou.

Díky moc, čeká mě takový nákup poprvé, rodiče s sebou neberu a přítelkyni nebo kámoše s vkusem nemám.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Obchody kde nakoupíte napsal "pavouk" a já si dovolím přidat Sportisimo kde nakupuji ráda já.

doplněno 04.11.14 12:31:

Ještě bych hlídala akce v Lídlu i tam se dá docela levně a dobře nakoupit.

doplněno 19.11.14 19:59:

Sportisimo Brno dnes - zimní boty nad kotník HEAD akce 999kč (původní cena 2000), téměř stejné Wilard za 799Kč, dražší ale úžasné Salomon 2000Kč, bundy Kappa, Lotto, Loap, Wilard akce 799-1 200 (super slevy), pravda také mají bundy 5000-15 000 ale na ty nekoukám, boty pro dítě 4 roky Merrel, Adidas a ještě jedna značka co si nepamatuju, akce 35-50% sleva. Dámské zateplené kalhoty Hanah 500-1200., podle střihu a materiálu. Plavky pánské s krátkou nebo delší nohavičkou, Adidas a další značky 300-600Kč. Já dnes na zimu nakoupila i manžel a malá vnučka a vy byste jistě nakoupil také. Zkuste se podívat na nettu na eschop Sportisima a hned budete mít přehled.

martinaa*
hodnocení

3x

www.sportisimo.cz, www.molo-sport.cz, www.altisport.cz - obchody s poměrně dobrými cenami a dobrým zbožím. Zboží se dá poslat na kamennou prodejnu, kde si ho můžete hned zkusit a popřípadě vyměnit velikost.

www.mimibazar.cz - tady se dají sehnat kvalitní věci kolikrát za půlku ceny, nové i nošené, chce to často hledat a trefit na dobrý prodej nebo akci. Riziko je ve velikostech, jde převážně o soukromé prodejce, takže se zboží nevrací. Zimní boty jsem tu sehnala za asi 500,-, kožené pracovní s kožíškem, které vypadají jako normální boty do města. Prodávala paní úplně nové, nesedly manželovi. Bundu mám zamluvenou péřovou, hodně teplou za 1500,-, a kalhoty nakupuji buď v Crossu apod., ale několikery rifle mám z F&F z Tesca, za pár stovek a po čtyřech měsících pořád jsou jako nové, takže sezónu dvě určitě vydrží.

hodnocení

3x

Je dobré si vyhledat na Netu i slevy,výprodeje,akční ceny,loňské modely ale myslím i v lepších obchodech a dají se pořídit kvalitní věci i s velkou slevou. Já si teď v obchodě ,,KILPI,,-sportovní oblečení koupila podzimní bundu na hory ,SIBERIUM vodní sloupec 10000 a ta stála původně 2200,- byla snížená na 1500,- a já že tam mám jejich kartu na 10% slevu a měla jsem nedávno narozeniny,tak mi dali ještě 500,- slevu,ale to dávají jen v den narozenin,tak ji mám za 999,-prostě věnovat tomu trochu času a koupíte i v dobrých obchodech levněji.

doplněno 19.11.14 22:20:

Ještě jsem chtěla doplnit,že kvalitní bundy i boty za dobrou cenu lze koupit i v pracovních oděvech firmy ,,CANIS,,rozhodně lépe zde,než u Vietnamců.

hodnocení

1x

a jaké? civil na běžné chození nebo spíš na sport?, udělejte si tedy výlet do nějakého OC ve větším městě (Praha, Brno,..), tam se jistě vybavíte a nemusíte lézt zrovna do těch exclusiv shopů

kupujeme třeba v SAM, F&F, CA, GATE, NEW YORKER, Decathlon

esme*
hodnocení

1x

Určitě zkus nákup po netu. Já to tak dělám už výhradně, protože:

a/ mnohem větší výběr

b/ mnohem lepší ceny

c/ recenze

d/ co se nelíbí/nepadne není problém vrátit (ze zákona do dvou týdnů, tuším)

Nedávno jsme sháněla džíny pro přítele, obešla jsem celé město a jedním slovem - HNUS a ještě předraženej. Takže net to jistil, objednala jsem troje kalhoty s tí že co se nebude líbit vrátím... Líbily se všechny. :D

Za 3-4 litry je to naprosto reálné, pokud nebudeš trvat na značkovejch extrémech.

vklus
hodnocení

0x

Zapomeň. Buď přidej peněz nebo uber věci. Pokud teda nechceš nakupovat v hypermarketu značky jako má třeba Tesco FF, které jsou srovnatelné s kvalitou vietnamců. A nebo si počkej na výprodeje.

garnett*
hodnocení

0x

Já chodim hodně do Gate,New yorker nebo podobné obchody, dá se tam dobře nakoupit. Nevím jaké město máš nejblíž, ale hodně využívám: www.outletexpert.cz nebo www.wayfarer.cz případně ještě www.kamisa.cz . Záleží na vkusu.

hodnocení

0x

Pro kalhoty a bundu bych si klidně zašla do Decathlonu, dá se to tam pořídit hezky levně, i když u toho nejlepvnějšího kvalita to jako u North Face nebo Rockpointu nebude, zamozřejmě. Šla bych tam jako první a pak uvidíte, jeslti budete potřebovat přidat peníze na boty, protože kvalitní boty pod 2 000 (spíše 2 500) je utopie.

mil®
hodnocení

0x

Nakupujeme hodně v Dacathlonu. Je tam velký cenový výběr.

tom21
hodnocení

A jak je to s těmi obchody jako je Decathlon, sportisimo, apod... to jsou přece obchody se sportovníma věcma, ne?

Já chci jen něco na zimu do města a tak... ne na lyžování apod...

neboj, tam si vybereš i věci na normální nošení, i když jsou třeba trochu sportovního střihu, ale pro mladé lidi je to dobře, nebo ne?

mil®

Musiš se tam podívat a uvidíš co tam maj.

tamara*
hodnocení

0x

Pro silnější dámy mohu doporučit obchod storexxl.cz :) je to internetový obchod, ale také mají založené své pobočky :)

teraaa*
hodnocení

0x

Pokud mám říct pravdu, tak poprvé kdo přemýšlí i nad tím, že každý člověk není nejhubenější a založili něco takového :) Já to teda popravdě vidím poprvé, ale líbí se mi to :)

tamara*
hodnocení

0x

Taky jsi měla problém nakupovat větší velikosti v obchodech? Já třeba například zrovna ty zimní nikde nemohla sehnat...:(

esme*

Ani ne s velikostma jako s výběrem. Chtěla jsem obyčejné kvalitní džíny; když už se mi líbila barva, měly blbej střih, když byl dobrej střih byla blbá barva; a když už jsem o nějakých se zatnutým zubem uvažovala, stály několik tisíc.

Na netu přitom byly vyhovující do tisícovky a výběr barva/střih/cena neuvěřitelně široký.

Chápu že v kamenných obchodech nemohou mít vše, ale někdy mi přijde že jsou snad neschopni sehnat co zákazník potřebuje. Okruh mých známých si stěžuje na totéž. Prý ve světě je běžné že se kamenné prodejny ruší a vše jde po netu, u nás to nejspíš dopadne taky tak.

teraaa*

Jo, jak výběr tak i lepší ceny a zrovna v tomto počásí chodit z obchodu do obchodu, aby si se zpotila a pak vyšla zase do zimy... Raději se fakt proklikám internetem...

host*
hodnocení

0x

Ze zkušenosti to chce na zimu především

a) kvalitní boty. Nemusí to být zrovna nějaké značkové za několik tisíc peněz, mohou to být třeba i dobré bytelné pracovní boty a do nich dobré kvalitní ponožky

b) funkční prádlo, nebo alespoň funkční nátělník nebo tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem, velmi kvalitní a cenově přijatelné dělá jitex písek

c) zateplené kalhoty z asijské tržnice jsou teplé, funkční, celkem levné, není se za co stydět, ale pozor na příliš zateplené pogumované, po pěti minutách jsou nohy celé zpocené a mokro je i v kapsách

d) dobrý svetr by měl padnout na tělo, nebýt plandavý, větší než je postava, ale měl by být přes záda i při ohybu. Chce to hustý svetr, nejlepší by byl nějaký vlněný, ale většinou je všude umělina, poptejte se kamarádů, jaký mají

e) bunda... hlavně nesmí profouknout a promoknout mokrým sněhem nebo deštěm, výhodná je s kapucou složenou v límci. I bundy z dálného východu bývají dostatečně funkční a trvanlivé, za přijatelnou cenu

f) čepice ... do nepohody je dobrý kulich, nebo nějaká čepice s kšiltem (ne plátěná), sice nekreje uši, ale do mrazu celkem dobrá. Pozor, prohlédněte si ji, jestli není nahoře moc řídká, na stranách je látka zdvojená, ale nahoře někdy profoukne a šošolka hlavy studí

g) rukavice - do mrazu dobré pletené prstové, nebo palčáky - v mrazu se v nich dají pokrčit prsty a hýbat s nimi, hřejí se vzájemně o sebe. Když budete mít štěstí na kvalitní kožené rukavice, jsou spíš na parádu, při držení tyče v autobuse nebo nošení tašky se rychle na dlaňové straně omačkají, ošooupají, umožou a praskají ve švech

P.S. Boty, například český výrobce Garmisch dělá hezké a bytelné lesnické boty, například 520 Marrone, pokud vám někdo na ně k ježíšku přidá, ... nebo nějaké jiné podobné boty do nepohody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]