Asi trapná otázka, ale já nikdy v nějakém lepším divadle nebyl a teď jsem se rozhodl vyrazit do divadla Antonína dvořáka v Ostravě a nevím, co na sebe. Poradíte?
Frak, smoking, oblek, spolecenske kalhoty s kosili, kravatou a sakem, uniformu, slusne jeansy s kosili a sakem, slusne jeansy s kosili, rolak, slusny svetr, triko se trema knoflickama, slusne vyzehlene triko... v tomto poradi od nejvice se hodiciho (do opravdu vazenych divadel na vazne kusy) az po nejmene vhodne, ale v dnesni dobe v uvozovkach dostatecne na komedie a podobne. Monterky vynechte. V nich se chodilo za minuleho rezimu. Osobne doporucuji oblek, pokud nemate, tak slusne, vyzehlene, neroztrhane, jednobarevne jeansy s bilou kosili s dlouhym rukavem, s hornim knoflickem rozepnutym. Pokud je kosile prusvitna tak pod ni bile triko. Ne natelnik.
Mám z toho špatný pocit, protože jsem strudent a nemám na to si teď pořizovat drahé oblečení. Mám jen černé ryfle a jedno solidní sako. Jít do Antonína Dvořáka v těch ryflých by asi mohlo být trapné. Splašit kalhoty na rychlo levně bych možná svedl, boty možná jakž takt, od vietnamců, ale co kabát? Ten by to asi taky chtělo, určitě bude zima?
Souhlas. Hlavne s tim doplnkem. Drive nebo pozdeji oblek stejne budete potrebovat. Pri nejhorsim v nem muzete jit nyni do divadla, pak k maturite, pak na vejsce k inauguraci, zkouskam a k promoci, pak si ho znova vemete na svatbu a nakonec, az Die fleecehausschue anziehen, tak vas v nem i pohrbi. Bunda je dostatecna. V cem prijdete a odejdete je uplne sumak. Nikdo po Vas nechce, aby jste sel na audienci k Dalailamovi. A co znamena drahe? Boty za osm stovek, kompletni oblek za tri a pul, kosily za petset a kravatu za trisa. Do peti tisic se vlezete a vydrzi vam to minimalne dost dlouho.
Vzhledem k mému věku si nevybírám podle nášivek na obleku. Ale Potřeboval jsem rychle letní oblek na svatbu v létě. V obchodním domě jsem koupil za 600Kč komplet oblek a po zkoušce jsem zjistil že má rozpáranou vnitřní kapsu. Ukecal jsem ještě 100kč slevu. Od té doby jsem ho měl (během roku) asi dvakrát.
rumcajsik*
Nevím co si mám dát na to, protože horská zimní budna se na sako zrovna nehodí
martina30*
horská zimní bunda,když bude čistá jak už tu bylo psáno nevadí a v šatně se odloží ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.