Jak připravit jedlé kaštany

Od: Datum: 29.10.14 20:24 odpovědí: 2 změna: 30.10.14 05:36
avatar

Peču jedlé kaštany - nakrojím slupku a peču v troubě do měkka. Vnější slupka jde loupat dobře, ale na jádrech ještě zůstává taková ta vnitřní slupka, a ta jde loupat velmi špatně. Je na to nějaký trik?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.10.14 20:41
avatar

V místech, kde je kaštan nejvíce vypouklý, ho nařízněte ostrým nožem, nejraději do kříže a řez by měl být asi 2 cm.

Poté je můžete vařit ve vodě, asi 8 minut. Slupka by se měla uvolnit a jít snadno odloupnout. Někde se doporučuje kaštany silně mnout v utěrce, odloupají se samy. Loupou se horké, to je podmínka, jakmile kaštany zchladnou, slupka zase ztvrdne. V tom případě pomůže opětovné přihřátí. Ideální je tedy vybírat z hrnce jen tolik kaštanů, kolik rychle stihnete zpracovat. Ostatní nechte hezky vyhřívat v horké vodě.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.10.14 05:36
avatar

Buď je peču nakrojené do kříže na plechu v troubě, nebo vařím. Pokud jsou správně propečené, ta vnitřní slupka se stáhne taky. Jinak je to občas problém. Mám je velice ráda, ale kvůli té vnitřní slupce si je občas odřeknu.

Jinak, když stáhnete jen tu vrchní a spodní nejde, nechám je péci ještě dál jen ve spodní. Na velice malou teplotu. Časem to povolí.

Z kaštanů jsem dělala dobrý kaštanový dort, byl jako oříškový, zdobený šlehačkou. Dobrota. Ale právě kvůli té vnitřní slupce je to dost pracné. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.