Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak připravit jedlé kaštany

Od: jethro® odpovědí: 2 změna:
avatar jethro

Peču jedlé kaštany - nakrojím slupku a peču v troubě do měkka. Vnější slupka jde loupat dobře, ale na jádrech ještě zůstává taková ta vnitřní slupka, a ta jde loupat velmi špatně. Je na to nějaký trik?

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

dejavu*
hodnocení

0x

V místech, kde je kaštan nejvíce vypouklý, ho nařízněte ostrým nožem, nejraději do kříže a řez by měl být asi 2 cm.

Poté je můžete vařit ve vodě, asi 8 minut. Slupka by se měla uvolnit a jít snadno odloupnout. Někde se doporučuje kaštany silně mnout v utěrce, odloupají se samy. Loupou se horké, to je podmínka, jakmile kaštany zchladnou, slupka zase ztvrdne. V tom případě pomůže opětovné přihřátí. Ideální je tedy vybírat z hrnce jen tolik kaštanů, kolik rychle stihnete zpracovat. Ostatní nechte hezky vyhřívat v horké vodě.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Buď je peču nakrojené do kříže na plechu v troubě, nebo vařím. Pokud jsou správně propečené, ta vnitřní slupka se stáhne taky. Jinak je to občas problém. Mám je velice ráda, ale kvůli té vnitřní slupce si je občas odřeknu.

Jinak, když stáhnete jen tu vrchní a spodní nejde, nechám je péci ještě dál jen ve spodní. Na velice malou teplotu. Časem to povolí.

Z kaštanů jsem dělala dobrý kaštanový dort, byl jako oříškový, zdobený šlehačkou. Dobrota. Ale právě kvůli té vnitřní slupce je to dost pracné. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]