Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém, který mě vážně už štve a ráda bych se ho zbavila..
Tak 2-3x do měsíce se mi v pravém třísle (v místě kalhotek, takže při chůzi to řeže) objevuje malá pružná bulka (velikosti nehtu na malíčku).
Stále sem se jí pokoušela vymáčknout s tím, že je to nejspíš nežid, ale když už byla tak velká, že by to mohlo jít, ztratila se. Pak se opět vrátila, to se mi jí povedlo vymáčknout, tekl z toho jakýsi žlutý hnis.
Teď jsem zjistila že jí tam mám opět. Sáhnu na ní a hrozně to bolí, ani ve spodním prádle nemůžu chodit.
Prosím poraďte co s tím, už mě to vážně trápí.
Děkuji Simča
V tříslech bývají často hmatné lymfatické uzlinky, které mohou být zvětšené z důvodu infekce. Může to být i od holení v intimních místech a nebo po častém pocení (sportovní zátěž). Doporučoval bych vám, až se vám to zase udělá, zajít k doktorovi, on se na to mrkne a poradí. Třeba na gyndu, na kožní či k praktřickému lékaři. S lymfatickýma uzlinama se nežertuje !
kromě lymfatických uzlinek připadá v úvahu i tříselná kýla. Pokud tě nějak zvlášt nebolí ale obtěžuj tě to, tak zajít k Dr zvlášť pokud ti bulka úplně nikdy nezmizí. Spíš bych to viděla na malinkou tříselní kýlu, malé bulky to jsou, oni se sami neztratí,ale někdy se vtlačí zpátky dovnitř do tkáně a pak zase vylezou napovrch kůže. toto se dá řešit a napravit malinkým chirurgickým zákrokem.
Z kýly by ale netekl hnis, ne? řekla bych že to bude vřídek, jak říkáte nežid. V těchto místech může pěkně bolet, protože je tam měkká kůže a prádlo na to může tlačit. Může to klidně být zarostlý chloupek. Místo může být i zarudlé a na dotek teplé, to proto že je to zanícené. Mě se osvědčilo mazat hodně mastným krémem (třeba vrstvu na noc), aby se to dostalo na povrch, pak vymačknout a desinfikovat, desinfikovat, desinfikovat. Až to nebude zanícené, tj. zahnisané, stačí zasypávat dětským pudrem.
Přesto, že se v tříslech vyskytují často zduřelé uzliny, které signalizují nějaký zánět a též se tam nachází kýla, domnívám se, že ani jedno není vaším případem, protože opravdu nejde si vymáčknout uzlinu, jak popisujete.
Objednejte se na kožní, pokud je to nějaký komedon, zanícená mazová či potní žlázka či něco podobného, pomohou vám. Bohužel, v místě vlhké zapářky se často dělají beďary a pokud se tam zanesl zánět, je možné, že se to opakuje i z tohoto důvodu. Lékař vám jistě pomůže. Nebojte, nic strašného to nebude.
Zajděte za kožní,ta vám na to dá zřejmě takové smradlavé tekuté mýdlo (časem si zvyknete :D) bílou mast a líh.Později dá jiný krém ... ( z vlastní zklušenosti ale mám to občas horší) já používám černou mast ta to vytáhne ... mast se jmenuje Betadine
Bolí ta bulka hodně že? A jinak když se vám to oběví,vjetrejte to a nenoste kalhoty tak se vám to spaří a bude to víc bolet ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.